Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Ja też bardzo się cieszę i mam nadzieję, że dojdzie do pojednania, kompromisu i zmiany na lepsze.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep
Odpowiedz

Zastanawiam się nad zmianą imienia i nazwiska. Mógłbym przyjąć czarnoskóry avatar oraz imię bohatera poniższego filmiku (albo jego ojca):

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Ametyst I Dziecię
Odpowiedz

Kali.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Uwuwewewemuewewuoeeosas Zabieraj.
Odpowiedz

PS. Czarni Afrykańczycy to mit, byłem raz tydzień w Afryce i większość była jak Arabowie.
Odpowiedz

Czekajcie, nie nadążam.
https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=...40#p349746
https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=...39#p350739
https://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=1136&t=32083

Przez chwilę był pan Piechota sedewakantystą.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

Dziękujemy Panu za przesłanie linków. Widzieliśmy list skierowany do nas, ale reszta treści (szczęśliwie) nas ominęła. Początkowo rozważaliśmy danie ostatniej szansy, oczywiście w sposób dalece ostrożny i powściągliwy, nawet pomimo tego, że p. Piechota wciąż zmienia tożsamości jak rękawiczki. Sytuacja uległa jednak zmianie. Przekonaliśmy się, że wciąż jest osobą niereformowalną, więc żadnej szansy w tym momencie nie będzie. Rozważymy wręcz zaostrzenie kary, bo kolejne przestępstwa się jej domagają. Tylko długa banicja może mu pomóc, aby kiedyś wrócił do nas jako jednostka zdolna do wejścia z nami we współpracę. Potrzeba dwóch lat, może trzech, pięciu... Może dziesięciu... Zastanowimy się. Na pewno potrzeba wiele czasu.
Ciekawy jest też pogląd sedewakantystyczny, który zakłada, że wszyscy następcy Sylwestra I są antypatriarchami. Śmieszny i głupi, ale ciekawy. Pius Leon I zaczął wprowadzać soborowe reformy, które zmieniły zupełnie klimat i epokę Rotrii. To ogromna zmiana, którą w naszej skali można porównać z tym, co stało się z realnym Kościołem w drugiej połowie minionego stulecia. Sedewakantyzm jest tu zatem ciekawie położoną kalką z reala. Oczywiście poglądu tego tolerować nie możemy.
Odpowiemy jednak p. Piechocie na jego list i przedstawimy nasze stanowisko. Raczej go ono nie zadowoli, ale niestety - nas jego notoryczne łamanie wszelkich norm również nie zadowala.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

W Księstwie Sarmacji pisał mi, że się nawrócił. Chyba przed ogłoszeniem się sedewakantystą albo już po. Ja napiszę list pasterski ostrzegający przed nim.
Odpowiedz

Można zrobić napisać pismo, ja napiszę pismo do Świętego Oficjum do Rotrii.
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep, Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Niech się święci pierw... wspomnienie św. Józefa Rzemieślnika!
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.