Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
(09.11.2021, 12:11:40)Janusz Zabieraj napisał(a): Także Stasiu (@Stanisław Dmowski ) - możemy się umawiać. ;)

Przypomniała mi się sytuacja z poprzedniego okresu mojej posługi, gdy sprawując przywództwo nad swoją ojczyzną zostało mi uświadomione, że takie funkcje kolidują z odbywaniem posługi na rzecz Kościoła i nie jest to miłe widziane. Tak się złożyło, że znowu mocniej zaangażowałem się w istnienie mikronacji, w której zaczynałem swoją mikronacyjną przygodę, więc ryzyko denuncjacji do inkwizycji wzrosło. Poczekam na pojawienie się patriarchy, być może uda się wystarać o dyspensę w tej kwestii. 

Jeśli nie, podaruję sobie. W zderzeniu ojczyzny i Rotrii, oczywistym jest wybór ojczyzny. Tam zaczynałem, święciłem największe triumfy, poznałem wszystko od podszewki i mam do kogo gębę otworzyć. Ta ostatnia rzecz jest chyba najistotniejsza. Mikronacja to dla mnie niekończąca się rozmowa o mydle i powidle, wspólnota i przyjaźń ją spajająca. :)
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

Rotaria nie upadnie, Rotria przetrwa, Rotria ważna dla nas jest. Niech żyje Rotria!!!
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
[Obrazek: adalbertus.abp.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

http://forum.rotria.pl/showthread.php?ti...2#pid14412
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Może w końcu jest czas, aby zamiast rzucać w siebie tekstami z epoki wziąć się do pracy? Wielebny Gagiku, czy jest Wielebny gotów przyjąć propozycję pracy w Rotrii? Dla jej dobra, na którym Wielebnemu przecież zależy.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(14.11.2021, 21:16:17)Pio Maria de Medici napisał(a): Może w końcu jest czas, aby zamiast rzucać w siebie tekstami z epoki wziąć się do pracy? Wielebny Gagiku, czy jest Wielebny gotów przyjąć propozycję pracy w Rotrii? Dla jej dobra, na którym Wielebnemu przecież zależy.

Szczerze mówiąc na dobru Rotrii nieszczególnie mi zależy. Na dobru wiernych - co innego. Jeśli będzie ono tego wymagało, będę prosił o zgodę na mój powrót. Nie wiem jednak jeszcze, czy nie mogę o nie skuteczniej zabiegać w inny sposób. Sądzę, że sprawa rozstrzygnie się w ciągu najbliższych dwu miesięcy (najwyżej) i niewykluczone, że przed upływem tego czasu ugnę karku. Na razie jednak pracuję gdzie indziej.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Co Panowie uważają na temat kultury Japonii samurajów ?
Jego Eminencja
Andrew Kardynał von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Regent Monarchii Austro-Węgier
[Obrazek: DxkUDeu.png]
Odpowiedz

Dla mnie kultura japońska, samurajów jest innym światem. Smile Jest ciekawa i intrygująca, trochę tajemnicza jednak dla mnie obca.
Odpowiedz

Jeśli ciekawości intrygująca rocznie jest Pan zainteresowany ją poznać
Jego Eminencja
Andrew Kardynał von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Regent Monarchii Austro-Węgier
[Obrazek: DxkUDeu.png]
Odpowiedz

Jak już kard. Zabieraj nie upomina się o dawno miniony termin do możliwości wprowadzenia regencji to znak, że naprawdę nie jest dobrze...
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

Jeszcze Rotria nie zgonęła, póki Wy żyjecie...
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
[Obrazek: adalbertus.abp.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.