Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
(21.07.2018, 21:04:17)Michelangelo Piccolomini napisał(a): Można i tak. Ale czy wszyscy się pogodzimy?

Spe salvi facti sumus
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

A co zmienią przenosiny na jedno forum? Nic. Nam potrzeba skoku cywilizacyjnego, żeby wybudzić mikroświat z marazmu. Jeśli nadal pozostaniemy przy koncepcji samego forum, nasze dziedzictwo przepadnie wraz z nami, bo kolejne pokolenia tak chętnie i licznie nie przybędą.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Alberto Tommaso di Mancini
Odpowiedz

(21.07.2018, 21:41:27)Wilhelm Orański napisał(a): A co zmienią przenosiny na jedno forum? Nic. Nam potrzeba skoku cywilizacyjnego, żeby wybudzić mikroświat z marazmu. Jeśli nadal pozostaniemy przy koncepcji samego forum, nasze dziedzictwo przepadnie wraz z nami, bo kolejne pokolenia tak chętnie i licznie  nie przybędą.

Eminencjo, 100% zgody. Dlatego właśnie potrzebujemy Soboru, by gruntownie przedyskutować tę kwestię. Oczywiście dobrze przygotowanego Soboru Wink. Mam nadzieję, że przyszły Biskup Powszechny doprowadzi do niego i do odrodzenia mikroświata. Inną kwestią jest to, i tu piję do Kolegium Kardynalskiego, żeby trzeba wybrać kogoś z wizją, kogoś kto umie myśleć niekonwencjonalnie. Dziś bowiem żyjemy w czasach, gdy zwykłe recepty nie przynoszą skutku. Dziś potrzebujemy Patriarchy na skalę Syktusa I, Aleksandra III i Piusa IV razem wziętych. To musi być człowiek, któremu po półrocznym pontyfikacie nawet nie sami Rotryjczycy, a cała Orientyka i Vaarland będzie chciała postawić złoty pomnik w centrum naszego Apostolskiego Miasta Wink.
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

Wasze Wysokości, umiłowani Bracia - troszkę zbaczając z wątku, który się wywiązał, jednak nie może być pominięty; serdeczne Bóg zapłać wszystkim Wam za złożone gratulacje Smile
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
Odpowiedz

I po sztormie aktywności, cisza na morzu...
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

Niedziela - Dzień Pański, to wszyscy w swoich parafiach świętują. I ja dam jakiś opis dzisiaj.
Odpowiedz

No właśnie dzisiaj jest niedziela, jesteśmy w Państwie Kościelnym, a tu nawet nikt Mszy Świętej nie napisał.
ks. Silvestro Silwanelli SJ.
Kustosz Muzeum Narodowego

[Obrazek: 2JBHF.png]
Odpowiedz

(22.07.2018, 18:10:19)Silvestro Silwanelli napisał(a): No właśnie dzisiaj jest niedziela, jesteśmy w Państwie Kościelnym, a tu nawet nikt Mszy Świętej nie napisał.

Napisałem. Smile
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Silvestro Silwanelli
Odpowiedz

Inni zaś mszę koronacyjną celebrowali (Rzeczpospolita Obojga Narodów), więc również się liczy! Big Grin
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
Odpowiedz

A to ja nie wiem, co dzieje się w innych krajach.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.