Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Powiedz nam, kto jest na Twoim zdjęciu?
Ritterin von Beillschmidt pojawia się w Monarchii, ostatnio bawiła w uzdrowisku Abbazia. 
Borys Targersdorf baró
palatinus rengi Hungarie
Odpowiedz

Moją prywatną tradycją jest, że podczas pontyfikatu każdego kolejnego Patriarchy korzystam z innego awatara. Moim poprzednim, jak dobrze wiecie był Pius X w trzech wersjach - "pomponiastej" w tiarze, w zwykłym papieskim stroju codziennym oraz jako kardynał. Postać, którą teraz mam na awatarze przenosi mnie w drugą połowę XX w., a więc okres Soboru Watykańskiego II - a także okres przed nim, jak i po nim. Postanowiłem sobie, że póki co będę "siedział" w tym okresie czasu. 

Duchownym na moim awatarze jest francuski kardynał, Eugene Gabriel Gervais Laurent Tisserant  Big Grin , do śmierci pełniący urząd Dziekana Kolegium Kardynalskiego.  Dwukrotny uczestnik konklawe, z ciekawostek dodam, że biegle władał aż 12. językami Smile
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

@Adalbertus Pronobis może pochwalisz się kogo masz na avatarze Big Grin
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

Ja wiem bardzo dobrze kogo on ma.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Konstanty Dominik - biskup pomocniczy chełmiński. Kiedyś wyszukałem, bo zainteresowała mnie ta nieznana postać na avatarze JE Adalbertusa. Smile
Odpowiedz

Również wiem kogo ma ale pochwalić się czemu taki wybór mógłby Smile
Odpowiedz

To też wiem dlaczemu, ale nie będę odbierał głosu biednemu Adalbertusowi.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

(22.07.2020, 21:40:23)Pio Maria de Medici napisał(a): To też wiem dlaczemu, ale nie będę odbierał głosu biednemu Adalbertusowi.
Biedny to nie jest jak już myśli o emeryturze Big Grin
Odpowiedz

Zmieniłem swojego avatara na Giovanniego Battistę Montiniego z czasów, w których był prałatem. Chyba tak jak on mogę się pytać, czy jestem Hamletem, czy Don Kichotem.
Odpowiedz

Raczej Czarną Żmiją, jak już Smile
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.