Liczba postów: 983
Liczba wątków: 88
(23.02.2021, 17:07:19)Aleksandra Dostojewska napisał(a): Wzruszona i do cna przejęta monarchini uścisnęła delikatnie dłoń Narzeczonego, po czym rzekła w stronę Jego Ekscelencji:
Tadeuszu, niech się dzieją wyroki Opatrzności. Niech Rotria błogosławi ten związek.
Za udzielonym zezwoleniem od Patriarchy Piotra I w imieniu Świętego Kościoła Rotryjskiego błogosławię ten związek. Do czasu ślubu zachowajcie czystość, wtedy Bóg obdarzy Was niezliczoną liczbą pociech.
W tym pięknym czasie narzeczeństwa zachęcam żebyście przyjaciele zostali u mnie w Sienie; potem wszyscy Brodryjczycy powrócą do domu za Imperatorską parą.
Liczba postów: 428
Liczba wątków: 40
Jeżeli moja ukochana Ola nie ma nic przeciwko to oczywiście możemy zostać w Sienie. Przydałby się nam odpoczynek przed pracą nad naszą Ojczyzną.
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł
![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)
Liczba postów: 86
Liczba wątków: 5
(23.02.2021, 17:28:56)Taddeo Piccolomini napisał(a): (23.02.2021, 17:07:19)Aleksandra Dostojewska napisał(a): Wzruszona i do cna przejęta monarchini uścisnęła delikatnie dłoń Narzeczonego, po czym rzekła w stronę Jego Ekscelencji:
Tadeuszu, niech się dzieją wyroki Opatrzności. Niech Rotria błogosławi ten związek.
Za udzielonym zezwoleniem od Patriarchy Piotra I w imieniu Świętego Kościoła Rotryjskiego błogosławię ten związek. Do czasu ślubu zachowajcie czystość, wtedy Bóg obdarzy Was niezliczoną liczbą pociech.
W tym pięknym czasie narzeczeństwa zachęcam żebyście przyjaciele zostali u mnie w Sienie; potem wszyscy Brodryjczycy powrócą do domu za Imperatorską parą.
Madre słowa Brodria jeszcze powstanie z kolan pod wodza Aleks i Piotra a teraz ważne pytanie co na obiad i kolacje w jednym ?
(-) Baltazar Ahmad Dostojewski
Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti
Liczba postów: 205
Liczba wątków: 16
(23.02.2021, 17:30:54)Piotr Pawłow napisał(a): Jeżeli moja ukochana Ola nie ma nic przeciwko to oczywiście możemy zostać w Sienie. Przydałby się nam odpoczynek przed pracą nad naszą Ojczyzną.
Ależ oczywiście! Nie mam nic przeciwko. Marchia sieneńska to wspaniałe miejsce, idealne na kompletację i wzmocnienie sił przed powrotem do Kraju.
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae
etc... etc.. etc.
Liczba postów: 983
Liczba wątków: 88
(23.02.2021, 17:32:46)Baltazar Dostojewski napisał(a): (23.02.2021, 17:28:56)Taddeo Piccolomini napisał(a): (23.02.2021, 17:07:19)Aleksandra Dostojewska napisał(a): Wzruszona i do cna przejęta monarchini uścisnęła delikatnie dłoń Narzeczonego, po czym rzekła w stronę Jego Ekscelencji:
Madre słowa Brodria jeszcze powstanie z kolan pod wodza Aleks i Piotra a teraz ważne pytanie co na obiad i kolacje w jednym ?
Drogi Baltazarze, po koronacji Patriarszej
(23.02.2021, 17:34:57)Aleksandra Dostojewska napisał(a): Ależ oczywiście! Nie mam nic przeciwko. Marchia sieneńska to wspaniałe miejsce, idealne na kompletację i wzmocnienie sił przed powrotem do Kraju.
W takim razie zostajemy! Wypadałoby zwiedzić trochę historycznych miejsc, może znajdziemy tutaj odpowiedzi na nurtujące nas pytania, co? jak? i dlaczego?
Paweł
![[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/86_01_12_21_10_44_29.png)
Liczba postów: 86
Liczba wątków: 5
Dobra w takim razie obejrzę sobie koronacje mimo ze nie rozumiem tego ale cóż człowiek sie uczy cale życie jak to sie mówi.
(-) Baltazar Ahmad Dostojewski
Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti
Liczba postów: 876
Liczba wątków: 12
Serdecznie gratuluję, droga Prababciu i diakonie Piotrze!
Wszystkiego dobrego!
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Dziękuję wnusiu(?), cała rodzina Oli jest teraz też moją rodziną, a raczej nią będzie.
Droga Olu, kiedy zamierzamy zorganizować nasz ślub i w jakim rycie? Czy w czysto rotryjskim, czy tak jak na Brodryjczyków przystało, w welijskim?
Paweł
Liczba postów: 205
Liczba wątków: 16
(23.02.2021, 17:47:53)Piotr Pawłow napisał(a): Dziękuję wnusiu(?), cała rodzina Oli jest teraz też moją rodziną, a raczej nią będzie.
Droga Olu, kiedy zamierzamy zorganizować nasz ślub i w jakim rycie? Czy w czysto rotryjskim, czy tak jak na Brodryjczyków przystało, w welijskim?
Drogi Piotrze, nic nie stoi na przeszkodzie, aby ceremonię przeprowadzić jak najszybciej, ewentualnie w przyszłym tygodniu, tak aby rozesłać zaproszenia do poszczególnych państw (wszak to wydarzenie wagi międzynarodowej). Oczywiście zaślubiny zostaną połączone z koronacjami (Tadzio przedstawi szczegóły). Co do rytu zaślubin, oczywiście mogą się odbyć w obrządku welijskim - a może znajdzie się jakaś forma pośrednia? To pozostawiam do rozpatrzenia przez Czcigodnych Kapłanów.
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae
etc... etc.. etc.
|