Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Siena] Palazzo Fineschi
(23.02.2021, 17:07:19)Aleksandra Dostojewska napisał(a):
Wzruszona i do cna przejęta monarchini uścisnęła delikatnie dłoń Narzeczonego, po czym rzekła w stronę Jego Ekscelencji:

Tadeuszu, niech się dzieją wyroki Opatrzności. Niech Rotria błogosławi ten związek.

Za udzielonym zezwoleniem od Patriarchy Piotra I w imieniu Świętego Kościoła Rotryjskiego błogosławię ten związek. Do czasu ślubu zachowajcie czystość, wtedy Bóg obdarzy Was niezliczoną liczbą pociech.

W tym pięknym czasie narzeczeństwa zachęcam żebyście przyjaciele zostali u mnie w Sienie; potem wszyscy Brodryjczycy powrócą do domu za Imperatorską parą.
[Obrazek: 101005704499830101.png]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Aleksandra Dostojewska, Piotr Pawłow
Odpowiedz

Jeżeli moja ukochana Ola nie ma nic przeciwko to oczywiście możemy zostać w Sienie. Przydałby się nam odpoczynek przed pracą nad naszą Ojczyzną. Smile 
Jego Świątobliwość Metropolita Broskwy i całej Brodrii
Paweł

[Obrazek: 86_01_12_21_10_44_29.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

(23.02.2021, 17:28:56)Taddeo Piccolomini napisał(a):
Wzruszona i do cna przejęta monarchini uścisnęła delikatnie dłoń Narzeczonego, po czym rzekła w stronę Jego Ekscelencji:

Tadeuszu, niech się dzieją wyroki Opatrzności. Niech Rotria błogosławi ten związek.

Za udzielonym zezwoleniem od Patriarchy Piotra I w imieniu Świętego Kościoła Rotryjskiego błogosławię ten związek. Do czasu ślubu zachowajcie czystość, wtedy Bóg obdarzy Was niezliczoną liczbą pociech.

W tym pięknym czasie narzeczeństwa zachęcam żebyście przyjaciele zostali u mnie w Sienie; potem wszyscy Brodryjczycy powrócą do domu za Imperatorską parą.

Madre słowa Brodria jeszcze powstanie z kolan pod wodza Aleks i Piotra a teraz ważne pytanie co na obiad i kolacje w jednym ?
(-) Baltazar Ahmad Dostojewski
Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti
[Obrazek: 1055.png]
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

(23.02.2021, 17:30:54)Piotr Pawłow napisał(a): Jeżeli moja ukochana Ola nie ma nic przeciwko to oczywiście możemy zostać w Sienie. Przydałby się nam odpoczynek przed pracą nad naszą Ojczyzną. Smile 

Ależ oczywiście! Nie mam nic przeciwko. Marchia sieneńska to wspaniałe miejsce, idealne na kompletację i wzmocnienie sił przed powrotem do Kraju.
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion 
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae

etc... etc.. etc.

• Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

(23.02.2021, 17:32:46)Baltazar Dostojewski napisał(a):
(23.02.2021, 17:28:56)Taddeo Piccolomini napisał(a):

Madre słowa Brodria jeszcze powstanie z kolan pod wodza Aleks i Piotra a teraz ważne pytanie co na obiad i kolacje w jednym ?

Drogi Baltazarze, po koronacji Patriarszej Wink
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

(23.02.2021, 17:34:57)Aleksandra Dostojewska napisał(a):
Ależ oczywiście! Nie mam nic przeciwko. Marchia sieneńska to wspaniałe miejsce, idealne na kompletację i wzmocnienie sił przed powrotem do Kraju.

W takim razie zostajemy! Wypadałoby zwiedzić trochę historycznych miejsc, może znajdziemy tutaj odpowiedzi na nurtujące nas pytania, co? jak? i dlaczego? Smile
Paweł

• Aleksandra Dostojewska, Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Dobra w takim razie obejrzę sobie koronacje mimo ze nie rozumiem tego ale cóż człowiek sie uczy cale życie jak to sie mówi.
(-) Baltazar Ahmad Dostojewski
Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti
[Obrazek: 1055.png]
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Serdecznie gratuluję, droga Prababciu i diakonie Piotrze!
Wszystkiego dobrego! Smile
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
  • Aleksandra Dostojewska, Piotr Pawłow
Odpowiedz

Dziękuję wnusiu(?), cała rodzina Oli jest teraz też moją rodziną, a raczej nią będzie.

Droga Olu, kiedy zamierzamy zorganizować nasz ślub i w jakim rycie? Czy w czysto rotryjskim, czy tak jak na Brodryjczyków przystało, w welijskim? Smile 
Paweł

Odpowiedz

(23.02.2021, 17:47:53)Piotr Pawłow napisał(a): Dziękuję wnusiu(?), cała rodzina Oli jest teraz też moją rodziną, a raczej nią będzie.

Droga Olu, kiedy zamierzamy zorganizować nasz ślub i w jakim rycie? Czy w czysto rotryjskim, czy tak jak na Brodryjczyków przystało, w welijskim? Smile 

Drogi Piotrze, nic nie stoi na przeszkodzie, aby ceremonię przeprowadzić jak najszybciej, ewentualnie w przyszłym tygodniu, tak aby rozesłać zaproszenia do poszczególnych państw (wszak to wydarzenie wagi międzynarodowej). Oczywiście zaślubiny zostaną połączone z koronacjami (Tadzio przedstawi szczegóły). Co do rytu zaślubin, oczywiście mogą się odbyć w obrządku welijskim - a może znajdzie się jakaś forma pośrednia? To pozostawiam do rozpatrzenia przez Czcigodnych Kapłanów. 
(-) Alexandra Isabella I Dostojewska von Vincis de domo Salazar Savinion 
Imperatrix Nordatae et Brodriae, Regina Balamutiae, Russiae, Ostiae et Noclessiae, Contessa da Corella, Baronessa Empoliae et Verum Regina Bialeniae

etc... etc.. etc.

• Piotr Pawłow, Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.