Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
(20.02.2016, 20:35:36)Leonardo Mario Castiglioni link napisał(a): Wydaje mi się, że w Trizondalu się coś odwidziało i chyba chcą podpisać konkordat, a przynajmniej dopytują się kiedy wrócą do nich duchowni.

Może i mężem stanu nie jestem, raczej marnym politykie, ale nawet marny polityk wie, że takich rzeczy nie mówi się publicznie, tylko na prywatnej audiencji Wink.
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

Ta trizondalska wtopa będzie nas wiele kosztować.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

Ta informacja nie jest czymś co miałoby pozostać w tajemnicy, bo tajemnicą nie jest. Trizondal sam to publicznie stwierdził. Tak więc Bracie Mancini proszę abyś nie wprowadzał zbędnych zamieszań i nieścisłości.
Odpowiedz

Brat Mancini slusznie prawi

/-/
Ludwik Tomović
Gubernator Konfederacji Sclavińskiej

Odpowiedz

No ja bym raczej na publicznym forum nie napisał o państwie, na którego odzyskania zaufania nam zależy, że mu się coś "odwidziało". Napisałbym tak na privie Jego Świątobliwości, a publicznie określiłbym to dyplomatyczniej. Władze Trizondalu to nie panna na wydaniu, żeby im się coś "odwidziało". No ale widzę, że w Rotrii dalej poza swoimi tyłkami i wzajemnym ich lizaniem nic nie widzicie.
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

(22.02.2016, 20:42:49)Tommaso Mancini link napisał(a): No ja bym raczej na publicznym forum nie napisał o państwie, na którego odzyskania zaufania nam zależy, że mu się coś "odwidziało". Napisałbym tak na privie Jego Świątobliwości, a publicznie określiłbym to dyplomatyczniej. Władze Trizondalu to nie panna na wydaniu, żeby im się coś "odwidziało". No ale widzę, że w Rotrii dalej poza swoimi tyłkami i wzajemnym ich lizaniem nic nie widzicie.

Czekałem, aż "pokorny Mancini", sługa uniżony, etc... ponownie ewoluuje we właściwą dla siebie formę "Szczekciniego".

Aczkolwiek przyznać trzeba, że ta sprawa z Trizondalem wyszła ciut niezręcznie.
Jego Eminencja Albert Orański

[Obrazek: 2VgPQ.png]
Odpowiedz

"Ciut niezręcznie" to daleko idący eufemizm.

/-/
Ludwik Tomović
Gubernator Konfederacji Sclavińskiej

Odpowiedz

(23.02.2016, 11:23:51)Alberto de Orange-Nassau link napisał(a): [quote author=Tommaso Mancini link=topic=54.msg856#msg856 date=1456166569]
No ja bym raczej na publicznym forum nie napisał o państwie, na którego odzyskania zaufania nam zależy, że mu się coś "odwidziało". Napisałbym tak na privie Jego Świątobliwości, a publicznie określiłbym to dyplomatyczniej. Władze Trizondalu to nie panna na wydaniu, żeby im się coś "odwidziało". No ale widzę, że w Rotrii dalej poza swoimi tyłkami i wzajemnym ich lizaniem nic nie widzicie.

Czekałem, aż "pokorny Mancini", sługa uniżony, etc... ponownie ewoluuje we właściwą dla siebie formę "Szczekciniego".
[/quote]

No i po co te uszczypliwości, kochany panie kolego? Teraz już nie będę szczekać, bo nie mam na to energii. Mówiąc Stonogą, to jak patrzę na władze Rotrii, to szkoda bylo te wszystki afery ujawniać Big Grin. I tak za pare dni występuje ze stanu duchownego, więc bedziecie mieli ode mnie spokój. To już kurde za Ferdka i jego klonów było ciekawiej.
Taj na odchodne - może zakopiemy topór wojenny? Przynaje, że byłem często dupkiem i przepraszam za to. No, jakbys wpadł do Almery, to zapraszam na wódeczke.
Adieu!
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

(23.02.2016, 11:25:40)Ludwik Tomlinson link napisał(a): "Ciut niezręcznie" to daleko idący eufemizm.

Moralizując nt. dyplomacji miałbym wyrazić się niedyplomatycznie?
(23.02.2016, 23:01:13)Tommaso Mancini link napisał(a): No i po co te uszczypliwości, kochany panie kolego? Teraz już nie będę szczekać, bo nie mam na to energii. Mówiąc Stonogą, to jak patrzę na władze Rotrii, to szkoda bylo te wszystki afery ujawniać Big Grin. I tak za pare dni występuje ze stanu duchownego, więc bedziecie mieli ode mnie spokój. To już kurde za Ferdka i jego klonów było ciekawiej.
Taj na odchodne - może zakopiemy topór wojenny? Przynaje, że byłem często dupkiem i przepraszam za to. No, jakbys wpadł do Almery, to zapraszam na wódeczke.
Adieu!

Chętnie. Kto wie, być może kiedyś mnie tam nogi poniosą. Bon voyage!
Jego Eminencja Albert Orański

[Obrazek: 2VgPQ.png]
Odpowiedz

Ufam jednak, że Władze Trizondlau wykażą się wyrozumiałością względem słów Jego Eminencji Castiglioniego, gdyż nie tylko z jego ust padły słowa nierozważne, które mogłyby zaważyć nad wzajemnymi relacjami naszych państw.

Dlatego też pragnę zapewnić, iż Jego Świątobliwość pamiętając o Kościele w Triozondlau powołał moją osobę na urząd Prymasa Trizondalu i Biskupa Trizopolis. Jako Sekretarz Stanu Stolicy Apostolskiej dołożę wszelkich starań by stosunki między Stolicą Apostolską a Republiką Trizondalu uległy ociepleniu.

Jednak do tego czasu Ojciec Święty ustanowił w Trizondalu Diecezję Trizopolis, na czas próby.  Rozstrzygnie to ważne zagadnienie w relacjach między naszymi krajami, a mianowicie czy Trizondla będzie częścią Wspólnoty Chrześcijańskiej Kościoła Rotryjskiego, czy też postanowi pójść odmienną drogą.

Głęboko wierzę, że dojdziemy do wspólnego porozumienia zakańczając spory, które rzucały cień na Kościół Rotryjski w Trizondalu.
[Obrazek: 65.gif]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.