Liczba postów: 96
Liczba wątków: 16
Gratulacje!
/-/Hrabia Daniel Krak SJ
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 1
Plurimos annos!
Jego Królewska Wysokość
Pedro I Catalán
Król Senior Królestwa Skarlandu
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
Cytat:![[Obrazek: 2rT66.png]](http://funkyimg.com/i/2rT66.png)
Wasza Świątobliwość,
Wasze Eminencje i Ekscelencje,
Wasza Królewska Wysokość,
Drodzy Bracia!
Jestem niezmiernie szczęśliwy, że moja inwestytura biskupia mogła odbyć się dnia 1 maja, w uroczystość św. Józefa Robotnika. Niech ten Mąż Opatrznościowy Świętej Rodziny i opiekun ludzi pracy czuwa nade mną na dalsze dni mojej posługi.
W tym miejscu jeszcze raz serdecznie dziękuję Jego Eminencji Fernandowi kardynałowi d'Este y Córdoba, który jako Ojciec Święty Klemens III w Niedzielę Wielkanocną dostrzegł moją pracę dla dobra Kościoła Rotryjskiego i Państwa Kościelnego i wyniósł mnie do godności biskupiej. Zauważył moją pracę, która powróciła za jego pontyfikatu, gdyż dopiero wtedy uznałem, że moje miejsce jest w Stolicy Apostolskiej i że nareszcie nastał kres zagranicznych wojaży. Nadszedł czas oddania ponownie swoich wysiłków prawdziwej ojczyźnie, ażeby ją jak najbardziej ubogacić.
Składam podziękowania Jego Świątobliwości Bonifacemu I za przewodniczenie ceremonii i że to z jego rąk mogłem otrzymać pierścień, pastorał i mitrę. Wyrazy wdzięczności kieruję również wobec Jego Eminencji Albertowi Orańskiemu i monsignore Danielowi Krakowi za udział w mojej inwestyturze, bez którego nie mógłbym dzisiaj stać przed Wami jako pełnoprawny biskup. Bardzo się cieszę, że w tak gorący dla wszystkich okres wiosennego wypoczynku znaleźliście czas na przeprowadzenie długiej jak na warunki rotryjskie uroczystości.
Dziękuję także Wam Bracia za złożone gratulacje i życzenia. Pragnę dalej służyć Wam oraz Państwu Kościelnemu i Kościołowi Rotryjskiemu dla jego wzrostu jego chwały.
Zawsze wierny i oddany Jego Świątobliwości,
dr net. Paolo della Chiesa OSSPE
Biskup Wenecji
![[Obrazek: 2rvkE.png]](http://funkyimg.com/i/2rvkE.png)
Liczba postów: 667
Liczba wątków: 80
Najserdeczniejsze gratulacje!
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior