Liczba postów: 3156
Liczba wątków: 295
(29.08.2022, 19:28:42)Michał I napisał(a): (29.08.2022, 13:17:18)Stanisław Wieniawa napisał(a): Ja w sumie też mogę codziennie, teraz trzeba czekać tylko na Patriarchę @"Michał I" i akty nominacyjne.
Będą za niedługo, tylko mamy małe problemy natury heraldycznej 
To czekamy. Ja polecam JO Magnuma von Graudenz z Sarmacji. Geniusz heraldyki. Niezliczoną ilość herbów mi zrobił.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
@"Michał I" - i jak poszukiwania, Wasza Świątobliwość?
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
Liczba postów: 3211
Liczba wątków: 402
Koniec ks. Woźnickiego przy ul. Wronieckiej w Poznaniu. To miejsce stało się ikoniczne, a dziedzictwo po nim przejmie Baranowo k. Poznania, gdzie ks. Woźnicki będzie przebywał na wygananiu niczym papieże w Awinionie. Mimo wszystko, stała obecność przy ul. Wronieckiej wciąż jest przez księdza obiecywana, więc przed nami jeszcze wiele awantur, w których rolę antagonistów odegrają Salezjanie i chyba najbarwniejszy czarny charakter tego uniwersum - pracownik salezjański, p. Zbigniew Huczko, zwany czasem Tomaszem.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR
Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.
Liczba postów: 593
Liczba wątków: 83
Smutne wieści.
Tymoteusz Dostojewski
Baron Arrezo
Sezon II może być jeszcze lepszy. Jak byłem przejazdem w Poznaniu, to podszedłem na Wroniecką. Niestety modłów nie było o 12 pod drzwiami kościoła, bo Wielebny wtedy odwoził mamę. Spotkałem pana Zbigniewa, ale nie był miły. Nie chciał rozmawiać.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
Liczba postów: 3211
Liczba wątków: 402
Zazdroszczę takiej pielgrzymki, moje już na zawsze niespełnione marzenie. Sezon II inaugurowany, pierwsza Msza w nowej lokalizacji właśnie się odbywa. Puszczę sobie kazanie do snu, pewnie będzie mocne.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR
Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.
Właściwie nie było wydane MP, to nie mogę nazywać się arcybiskupem. To była tylko zapowiedź nominacji.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
Liczba postów: 1854
Liczba wątków: 65
Ja też odbyłem w lutym pielgrzymkę na Wroniecką, ale nawet brama nie była otwarta.
Professore net. Dottore di Ricerca e Dottore Honoris Causa
Ametisto Cardinale Faradobus di Milano
Il Grande e Magnifico Re di Hirschbergia e Weerland
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 2
Ten Woźnicki to wariat, otoczony przez ślepo podążające za nim zombie. Genialny przykład tego do czego prowadzi ślepa wiara bez krzty rozumu. Odleciał kompletnie i choć czasami miewa rację (jak każdy) to generalnie jego działalność jest nie tyle szkodliwa co wręcz niesmaczna.
Aczkolwiek jego konfrontacje z policją/sądami ogląda się jak dobry serial, czekając aż wreszcie przestaną się z nim cackać tylko dlatego ze nosi kiecki.
Czekam na przegląd „the best of woznicki”. ?
Uniżony Sługa
diakon Salvatore Rossi OSI
09.09.2022, 14:29:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.09.2022, 14:29:40 przez śp. Stefan II.)
Czy @
Tymoteusz Dostojewski mógłby pełnić rolę Mistrza Ceremonii oraz Prezbitera w inwestyturze diakonatu Salvatore?
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa