Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
(27.01.2023, 21:23:46)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Pisałem w tej sprawie do Ojca Świętego na naszej grupie i prosiłem nawet o uczynienie mnie prepozytem, niemniej chętnie odstąpię stanowisko, jeśli jest taka tradycja. Nie trzeba jednak Kapituły przywracać, gdyż szczęśliwie zrobiłem to jako Pius VII Smile Wystarczy tylko powołać nowy skład kanoników.

Eminencje,

zostawiamy to Waszej decyzji. Jeżeli obaj macie pomysł, to warto Was obu w tejże Kapitule zostawić. Ożywcie Lateran. Przyda mu się!

(+) Pius VII, P.P.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Szczęść Boże!

Trochę czasu minęło od mojego ostatniego posta tutaj, ale ostatnio obserwuję tutejszą sytuację.

Przyznaję, że zdziwiło mnie oskarżenie kard. Wieniawy skierowane do bpa Dostojewskiego o to, że prowadzi konto x. Soplicy.
Gdy x. Soplica, jeszcze nie pod tym nazwiskiem, przybył do Rotrii, rozpoznałem go i nawiązałem korespondencję. Wtedy też wprowadziłem go troszkę w działanie w mikronacjach (raczej podstawy dot. nazywania się w mikroświecie). Trudno mi sobie wyobrazić, że to ta sama osoba, co T. Dostojewski.
Przyznaję, były z nim w Rotrii pewne dziwne sytuacje, ale czy to może być ta sama osoba?

Dziwi mnie też odpowiedź bpa Dostojewskiego, że się przyznaje do prowadzenia tego konta.

Tak że oby Wielki Inkwizytor dobrze zbadał ten wątek sprawy.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

Mają dość podobny styl, ale tylko w niektórych momentach. Poza tym, po co się przyznawać bez winy?
Odpowiedz

(28.01.2023, 14:59:28)Stanisław Wieniawa napisał(a): Mają dość podobny styl, ale tylko w niektórych momentach. Poza tym, po co się przyznawać bez winy?

To też jest pytanie.
Niech więc zostanie to zbadane.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

Dobra, wracam do Rotrii na dobre
Czekam jeszcze na odpowiednie decyzje Patriarchy co do mojej osoby - czekam na zadania
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
[Obrazek: adalbertus.abp.png]
Odpowiedz

A gdzież Wasza Ekscelencja się widzi? Gdzie chciałby Wielebny działać?
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Witam wszystkich! Nie było mnie kilka dni, mógłby ktoś streścić co mnie ominęło?
I od razu dementuję, jakobym miał być czyimkolwiek klonem
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Kapelan Duszpasterstwa Starorotryjskiego, Proboszcz Parafii personalnej pw. Ducha Świętego,
Obywatel Rotrii, Sarmacji, Cesarstwa Bizantyjskiego,Rzeczpospolitej Obojga Narodów i Pustkowi Winków,
Odpowiedz

(29.01.2023, 20:05:32)Pius VIII napisał(a): A gdzież Wasza Ekscelencja się widzi? Gdzie chciałby Wielebny działać?

Nie moja, lecz Waszej Świątobliwości wola się dzieje Smile
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
[Obrazek: adalbertus.abp.png]
Odpowiedz

Nie poddamy się i będziemy walczyć o wyzwolenie Urbino spod okupacji RON oraz przyłączenie go z powrotem do macierzy.
Odpowiedz

Serdeczne Bóg zapłać kieruję do Jego Świątobliwości za zaszczycenie mnie tak wspaniałym przywilejem, jaki nadaje mi Brewe Pompones Ecclesiae. Osobiście uważam, że pompony są siłą Rotrii Smile Ścigajmy się o każde przeszycie w sutannie, o każdy klejnot w herbie, o każdy najmniejszy przywilej. To właśnie jest barwność Kościoła i siła napędowa pozytywnej rywalizacji Smile
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.