Liczba postów: 806
Liczba wątków: 18
Do wszystkich dowódców broniących Rotrii
Prosimy o wszelkie dane potrzebne do prowadzenia działań wojennych.
Bez tego działania wojsk zakonnych będą mniej efektywne, a couple za tym idzie wolniejsze
Jego Eminencja
Andream kardynał von Salza
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Wielki Mistrz Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie
Liczba postów: 989
Liczba wątków: 43
Wyślę dziś rozpoznanie, ale jeśli pojawiłyby się jakieś informacje byłbym wdzięczny.
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Liczba postów: 100
Liczba wątków: 4
Jeśli trzeba ruszęza z Marszałkiem.
Liczba postów: 1676
Liczba wątków: 102
Ja dzisiaj ledwo uciekłem konno przed goniącymi mnie komunistami. Czułem ich oddech na plecach, ale spiąłem konia (nazywam go Płotka - to jedyne dobre imię dla konia) i uratowałem swoją skórę. Miałem zamiar odwiedzić klasztor, aczkolwiek za duże ryzyko - wycofałem się, wsiadłem na okręt i wróciłem do Krakowa, gdzie jestem proboszczem.
Może dla dobra Chrześcijaństwa trzeba pomyśleć o ewakuacji Patryjarchy Rotryjskiego?
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
(01.10.2018, 10:38:50)Franz II Wadar napisał(a): Może dla dobra Chrześcijaństwa trzeba pomyśleć o ewakuacji Patryjarchy Rotryjskiego?
Jego Świątobliwość jest pilnie strzeżony przez swoją gwardię przyboczną i na chwilę obecną Ojcu Świętemu nie zagraża niebezpieczństwo.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 1676
Liczba wątków: 102
Słyszałem, że Jego Świątobliwość przebywa w Rzeczypospolitej Obojga Narodów - nie wiadomo jednak czy ze względu na niebezpieczną sytuację, nadal ten pobyt jest in cognito.
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
(01.10.2018, 11:26:03)Michelangelo Piccolomini napisał(a): Słyszałem, że Jego Świątobliwość przebywa w Rzeczypospolitej Obojga Narodów - nie wiadomo jednak czy ze względu na niebezpieczną sytuację, nadal ten pobyt jest in cognito.
Miejsce pobytu Patriarchy jest znane Gwardii Apostolskiej oraz Kardynałom, ale z uwagi na dobro Ojca Świętego nie zostanie podane do informacji publicznej. Jako dowódca Gwardii Apostolskiej mogę jedynie zapewnić, że Patriarcha Sylwester I jest w pełni bezpieczny i nie grozi mu atak buntowników.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 876
Liczba wątków: 12
Z radością informuję, że dzięki wsparciu nowych poborowych, front przesuwa się w stronę Lateranu.
Dochodzą mnie również wiadomości, że w zajętych przez rewolucjonistów częściach miasta organizowana jest kontrrewolucyjna partyzantka.Podobno także z okolic Mediolanu nadciągają grupy chłopskich powstańców ku odsieczy miasta.
Dziękujemy wszystkim za wsparcie.
Wzywamy ludność do wspierania działań wojskowych, a mężczyzn w wieku poborowych wzywamy do stawienia się, jeśli to możliwe, w koszarach Gwardii.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis