Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza
(23.02.2021, 16:10:16)Karol Medycejski napisał(a): Albert Medyceusz (Alberto Carlos de Medici y Zep) to nie jest inna postać. Jest to nikt inny jak Adam Aleksander Dostojewski, który został przeze mnie przysposobiony. Ja natomiast byłem przysposobiony przez Carlosa Lorenzo de Mediciego y Zepa, czyli poprzednie wcielenie Patriarchy Seniora, który z kolei został usynowiony przez Eleonorę de Medici i Marka Zepa. Oczywiście, jeszcze wcześniej Jan III miał inne wcielenie, czego się nie wypiera, a konkretnie postać Facibeniego. Ja wówczas z kolei nazywałem się Karl Habsburg i działałem w MAW i Rotrii - tyle że ja mam cały czas jedną „postać”, jedynie zmieniałem nazwiska Wink

W MAW natomiast wcześniej nazywałem się Karoly Miklós a Habsburgoem zostałem dzięki przysposobieniu przez ówczesnego Monarchę, bodajże Franciszka Leopolda II (coś tu mogłem pomylić), który z kolei był synem Maksymiliana Teodora. Inne wcielenia tego pana to chociażby Ksawery van Berden. Oczywiście rzeczona Eleonora de Medici to też nie była postać nowa - jak ktoś kojarzy kogoś takiego jak Lorenzo de Medici, to wie o czym mówię Wink

A co do v-małżeństwa Aleksandry z Albertem - fakt było takie. Wcześniej zaś Aleksandra była v-żoną Andrzeja Swarzewskiego, później zdaje się, że też (po rzekomej v-śmierci Alberta). Wszystko to jest dość płynne i zagmatwane Wink

A to tylko wierzchołek góry lodowej, bo jest jeszcze przebogaty temat klonów różnych osób, którego nie chce mi się nawet poruszać.

O klonach Lorenzo de Medici mógłbym wygłosić długo wykład. Badałem jego "radosną twórczość" przez długi okres czasu. 

Co do pokrewieństwa Medyceuszy i Catalanów to zaistniało ono dwukrotnie - Karol I, Król Skarlandu poślubił Eleonorę de Medici (tą prawdziwą) jakieś 10-11 lat temu, a kilka lat później Andreas I, Król Skarlandu przysposobił Lorenza de Medici do rodu Catalanów, tworząc linię Catalan de Medici i tak do prawdy to wszyscy jego potomkowie (i ci realni i klony zresztą też) powinni nosić nazwisko Catalan de Medici, więc nasz Patriarcha Senior to tak naprawdę Pius Maria Cesare Catalan de Medici. Smile
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Szkoda, że ja już na zawsze pozostanę w mikroświecie bezpotomny. Ale cóż, dura lex, sed lex Big Grin
Miał, owszem, ale starsi Rotryjczycy z pewnością opowiedzą o tych dawnych dziejach więcej ciekawych rzeczy ode mnie Smile
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

(23.02.2021, 16:18:57)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Ojej! :O
Co to jest...

Rzeczywiście pogmatwane.

To kim jeszcze jest Ksawery van Berden? Jakie inne tożsamości miał?

Pius IV vel. Franciszek Ferdynand von Habsburg chociażby.
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

Cytat:Szkoda, że ja już na zawsze pozostanę w mikroświecie bezpotomny. Ale cóż, dura lex, sed lex

To trzeba zostać patriarchą i zmienić prawo. Wink
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep
Odpowiedz

Pius Leon zmienił prawo i uważam, że jest ono dobre. Nie ma potrzeby jego zmiany.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(23.02.2021, 16:21:05)Mikołaj Dreder napisał(a):
(23.02.2021, 16:18:57)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Ojej! :O
Co to jest...

Rzeczywiście pogmatwane.

To kim jeszcze jest Ksawery van Berden? Jakie inne tożsamości miał?

Pius IV vel. Franciszek Ferdynand von Habsburg chociażby.

O!
Ciekawe.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

Moim zdaniem przydało by się zezwolić żonatym duchownym na adopcję.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Miguel de Catalan, Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Patriarcha zawsze może dyspensować, więc jakaś luka w sprawie jest.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

(23.02.2021, 16:25:56)Gagik Bagratyda napisał(a): Moim zdaniem przydało by się zezwolić żonatym duchownym na adopcję.

Niech Brat pamięta, że Biskup Rotrii może udzielić dyspensy od każdego prawa jakie mamy w Rotrii.
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

Żonatym? To można się żenić jako duchowny? Czy tylko w obrządku wschodnim?
x. Joachim von Ribbentrop
[Obrazek: tbh27]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.