Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma "U Jankiela"
(05.11.2020, 23:59:34)Giovanni III napisał(a): Inaczej, Eminencjo, każda wódka jest dobra. A skoro jesteśmy przy alkoholach, jakie są ulubione trunki dorosłej części naszej społeczności?

Jeśli o mnie chodzi to alkoholu unikam i praktycznie nie piję. Nawet mam za sobą okres dwuletniej abstynencji, ale jeśli już mam pić alkohol to zimnym piwem w upalny dzień nie pogardzę, a wódkę to praktycznie tylko na weselu piję xD.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

(06.11.2020, 00:01:43)Mikołaj Dreder napisał(a):
(05.11.2020, 23:59:34)Giovanni III napisał(a): Inaczej, Eminencjo, każda wódka jest dobra. A skoro jesteśmy przy alkoholach, jakie są ulubione trunki dorosłej części naszej społeczności?

Jeśli o mnie chodzi to alkoholu unikam i praktycznie nie piję. Nawet mam za sobą okres dwuletniej abstynencji, ale jeśli już mam pić alkohol to zimnym piwem w upalny dzień nie pogardzę, a wódkę to praktycznie tylko na weselu piję xD.

Ze mną się Eminencja nie napije?!
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Jutro 1. miesięcznica wyboru Jana III. Z tej okazji w Karczmie odbędzie się srogie picie przyjęcie, na które wszystkich zapraszamy.
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep

Odpowiedz

Ja prawie nie piję, bo alkohol rodzi naprawdę zło i znam takie przypadki. Boję się, że mnie też wciągnie. Natomiast smakują mi piwa kraftowe, wino i "rude wódki", czyli np. whisky. Niestety, a może stety bardzo rzadko i w bardzo małych ilościach pijam, bo wiem, do czego picie może doprowadzić. Do upadku człowieka, do zamiany w zwierzę.
Odpowiedz

To już miesiąc? Kto by się spodziewał. Jak ten czas szybko leci.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Z tej okazji chyba kupię jednak jakiegoś krafta. Smile
Odpowiedz

Diabła w alkoholu...
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Ja również z alkoholem mam styczność raczej epizodyczną. Jego działanie równie mnie fascynuje, jak przeraża. Niesamowite, jak bardzo wpływa na człowieka i jego otoczenie. Granica między dobrą zabawą a upodleniem jest tak (nomen omen) płynna, że ostrożności nigdy za wiele.
Troszkę zawiało lekcją wychowawczą, więc Jankielu, uczcijmy miesiąc rządów Jana III!

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Uznacie mnie za dziwaka, ale upiłem się tylko dwa razy w życiu, i to mając odpowiednio 26 i 28 lat, a więc bardzo niedawno. Pierwszy raz to był Sylwester, na którym robiłem drinki "Long Island Ice Tea". Kto je zna, to zna ich moc. Drugi raz w te wakacje miałem gorszy dzień i wypiłem pół 0, 7 whisky w jedno popołudnie. Po tym wydarzeniu powiedziałem sobie - nigdy więcej. Smile Mam bardzo słabą głowę, bo mało piję.
Odpowiedz

Ja mam średnio mocną, ale ostatnio powtarzałem to sobie przez dobre dwa dni, bo wódka to jest nieprzyjaciel człowieka.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.