Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma "U Jankiela"
(05.11.2020, 23:59:34)Giovanni III napisał(a): Inaczej, Eminencjo, każda wódka jest dobra. A skoro jesteśmy przy alkoholach, jakie są ulubione trunki dorosłej części naszej społeczności?

Jeśli o mnie chodzi to alkoholu unikam i praktycznie nie piję. Nawet mam za sobą okres dwuletniej abstynencji, ale jeśli już mam pić alkohol to zimnym piwem w upalny dzień nie pogardzę, a wódkę to praktycznie tylko na weselu piję xD.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

(06.11.2020, 00:01:43)Mikołaj Dreder napisał(a):
(05.11.2020, 23:59:34)Giovanni III napisał(a): Inaczej, Eminencjo, każda wódka jest dobra. A skoro jesteśmy przy alkoholach, jakie są ulubione trunki dorosłej części naszej społeczności?

Jeśli o mnie chodzi to alkoholu unikam i praktycznie nie piję. Nawet mam za sobą okres dwuletniej abstynencji, ale jeśli już mam pić alkohol to zimnym piwem w upalny dzień nie pogardzę, a wódkę to praktycznie tylko na weselu piję xD.

Ze mną się Eminencja nie napije?!
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
Odpowiedz

Jutro 1. miesięcznica wyboru Jana III. Z tej okazji w Karczmie odbędzie się srogie picie przyjęcie, na które wszystkich zapraszamy.
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

Odpowiedz

Ja prawie nie piję, bo alkohol rodzi naprawdę zło i znam takie przypadki. Boję się, że mnie też wciągnie. Natomiast smakują mi piwa kraftowe, wino i "rude wódki", czyli np. whisky. Niestety, a może stety bardzo rzadko i w bardzo małych ilościach pijam, bo wiem, do czego picie może doprowadzić. Do upadku człowieka, do zamiany w zwierzę.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
Odpowiedz

To już miesiąc? Kto by się spodziewał. Jak ten czas szybko leci.
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
Odpowiedz

Z tej okazji chyba kupię jednak jakiegoś krafta. Smile
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Diabła w alkoholu...
Professore net. Dottore di Ricerca e Dottore Honoris Causa
Ametisto Cardinale Faradobus di Milano
Il Grande e Magnifico Re di Hirschbergia e Weerland
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Ja również z alkoholem mam styczność raczej epizodyczną. Jego działanie równie mnie fascynuje, jak przeraża. Niesamowite, jak bardzo wpływa na człowieka i jego otoczenie. Granica między dobrą zabawą a upodleniem jest tak (nomen omen) płynna, że ostrożności nigdy za wiele.
Troszkę zawiało lekcją wychowawczą, więc Jankielu, uczcijmy miesiąc rządów Jana III!

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • śp. Stefan II
Odpowiedz

Uznacie mnie za dziwaka, ale upiłem się tylko dwa razy w życiu, i to mając odpowiednio 26 i 28 lat, a więc bardzo niedawno. Pierwszy raz to był Sylwester, na którym robiłem drinki "Long Island Ice Tea". Kto je zna, to zna ich moc. Drugi raz w te wakacje miałem gorszy dzień i wypiłem pół 0, 7 whisky w jedno popołudnie. Po tym wydarzeniu powiedziałem sobie - nigdy więcej. Smile Mam bardzo słabą głowę, bo mało piję.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Ja mam średnio mocną, ale ostatnio powtarzałem to sobie przez dobre dwa dni, bo wódka to jest nieprzyjaciel człowieka.
Professore net. Dottore di Ricerca e Dottore Honoris Causa
Ametisto Cardinale Faradobus di Milano
Il Grande e Magnifico Re di Hirschbergia e Weerland
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.