Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oświadczenie Carycy Aleksandry Izabelli I dot. Piotra Pawłowicza
(23.02.2021, 16:52:38)Taddeo Piccolomini napisał(a): Jego Wicekrólewska Mość Maurycy van Oranje-Nassau.

Właściwie też Królewska - jest królem Jerozolimy w Cesarstwie Bizantyjskim.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

Cytat:Co do pokrewieństwa Medyceuszy i Catalanów to zaistniało ono dwukrotnie - Karol I, Król Skarlandu poślubił Eleonorę de Medici (tą prawdziwą) jakieś 10-11 lat temu, a kilka lat później Andreas I, Król Skarlandu przysposobił Lorenza de Medici do rodu Catalanów, tworząc linię Catalan de Medici i tak do prawdy to wszyscy jego potomkowie (i ci realni i klony zresztą też) powinni nosić nazwisko Catalan de Medici, więc nasz Patriarcha Senior to tak naprawdę Pius Maria Cesare Catalan de Medici.

Po ślubie z Markiem Zepem zapadła bodajże decyzja, by nazwisko potomków brzmiało de Medici y Zep, choć faktycznie związki rodzinne z Catalanami tez były - na tym był zresztą oparty cały ówczesny sojusz „uchodźców” rotryjskich z Norbertem de Catalanem, który to sojusz był dość egzotyczny z uwagi na kwestie światopoglądowe. No ale wszystkim się opłacał, bo generował aktywność.
Odpowiedz

(23.02.2021, 16:52:38)Taddeo Piccolomini napisał(a):
(23.02.2021, 16:49:47)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): A wie ktoś może gdzie w tej sieci powiązań leży rodzina van Oranje-Nassau, znana jako ród Orańskich? Czy mają oni jakieś powiązania z innymi rodami i dałoby się dołączyć ich do wielkiego wspólnego drzewa genealogicznego?

Zapewne Jego Królewska Mość Jan V Orański lub Jego Wicekrólewska Mość Maurycy van Oranje-Nassau.

Albert Orański poślubił Izabelę Biebrzyńską de Medici-Catalan, która była córką Augusta Medycejskiego.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

(23.02.2021, 16:53:52)Gagik Bagratyda napisał(a):
(23.02.2021, 16:52:38)Taddeo Piccolomini napisał(a): Jego Wicekrólewska Mość Maurycy van Oranje-Nassau.

Właściwie też Królewska - jest królem Jerozolimy w Cesarstwie Bizantyjskim.

Zapomniałbym, deo gratias za poprawienie; używałem tytułów przysługujących w Rzplitej.
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

(23.02.2021, 16:56:36)Mikołaj Dreder napisał(a):
(23.02.2021, 16:52:38)Taddeo Piccolomini napisał(a):
(23.02.2021, 16:49:47)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): A wie ktoś może gdzie w tej sieci powiązań leży rodzina van Oranje-Nassau, znana jako ród Orańskich? Czy mają oni jakieś powiązania z innymi rodami i dałoby się dołączyć ich do wielkiego wspólnego drzewa genealogicznego?

Zapewne Jego Królewska Mość Jan V Orański lub Jego Wicekrólewska Mość Maurycy van Oranje-Nassau.

Albert Orański poślubił Izabelę Biebrzyńską de Medici-Catalan, która była córką Augusta Medycejskiego.

Bierzyńską. Smile
A sprawa ciekawa.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

Bo wszyscy mikronauci to jedna rodzina...
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Baltazar Dostojewski, Gagik Bagratyda
Odpowiedz

Ja chyba z nikim nie jestem spokrewniony, chociaż... Był kiedyś jakiś Bagrat - Dostojewski; może to mój daleki krewny?
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

(23.02.2021, 17:13:21)Gagik Bagratyda napisał(a): Ja chyba z nikim nie jestem spokrewniony, chociaż... Był kiedyś jakiś Bagrat - Dostojewski; może to mój daleki krewny?

Obstawiam ze jeśli tutaj wyniku konstruktywnych wypowiedzi udało sie odnaleźć rodzinę Jego Emerytowanej Świątobliwości to i uda sie dla x. abp odnaleźć rodzinę która gdzież w zakamarku czeka na odnalezienie i przywiezie jej tutaj do PKR.
(-) Baltazar Ahmad Dostojewski
Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti
[Obrazek: 1055.png]
Odpowiedz

Jestem na tyle młodym mikronautą, że może być to nieco trudne.
Gagik Bagratuni
Գագիկ Բագրատունի
Odpowiedz

(23.02.2021, 17:21:46)Gagik Bagratyda napisał(a): Jestem na tyle młodym mikronautą, że może być to nieco trudne.

Zawsze Caryca Dostojewska i Car Pawłow mogą zaadoptować x.abp na syna im wiecej Dostojewskich tym lepiej ze tak sie nazwę w chwili obecnej.
(-) Baltazar Ahmad Dostojewski
Imam/Strażnik Dwóch Meczetów/Kadi/Mufiti
[Obrazek: 1055.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.