Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Nie wiem czy o czyjejś realnej śmierci powinno informować się w mikronacji. To takie naruszenie prywatności. Ja bym sobie nie życzył. Ale to tylko moje zdanie. Pomijam fakt, że nawet w realu nie chciałbym nikogo informować poza pracodawcą, żadnych nekrologów itp. To wynika z mojego escentryzmu czy po prostu dziwactwa.
Odpowiedz

Smutna wiadomość, niech odpoczywa w pokoju [*]
/-/ brat Μακαρηος 
Archimandryta Zakonu Bazylianów

GG: 57248945
Odpowiedz

http://www.rzeczpospolitaobojganarodow.p...265&t=4346

Ostania audiencja Króla Januarego dobiegła końca. Szczerze mogę powiedzieć, że mimo wcześniejszego uprzedzenia jestem mile zaskoczony bardzo dobrymi rządami Jego Królewskiego Majestatu. Ciekawe kiedy rozpocznie się sejm elekcyjny.
/-/Don Filippo Michael de Medici SJ,
Książę Palestriny
[Obrazek: 2ryzP.png]

Odpowiedz

Wtedy kiedy zwoła go interrex którym powinien zostać kard. van Berden jako prymas. Albo po 2 tygodniach zrobi to hetman.
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

Szanowni Waszmoście!

Jako członek Zakonu Krzyżackiego i wierny sługa Kościoła jestem wielce zaniepokojony nieobecnością Prymasa Rzeczypospolitej bez, którego bezkrólewie w mej Ojczyźnie będzie trwać znacznie dłużej niż się zakłada. Czy władze Państwa Kościelnego mają zamiar zrobić cokolwiek z mizerną aktywnością rotryjskiego duchowieństwa na ziemiach Polski i Litwy? Rzplita swą wierność Kościołowi udowadniała, udowadnia i udowadniać będzie, lecz lekceważenie problemów w diecezjach polskich wielu może zniechęcić. Proszę zatem Dostojnych aby pochylili się nad sprawą absencji Imć van Berdena i ogólnej kondycji Kościoła Rotryjskiego w Rzeczypospolitej.

Z rycerskim pozdrowieniem,
(-) Mateusz von Wolfenstein OT

Brat-rycerz Zakonu Szpitala Najświętszej Maryi Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie

[Obrazek: 17461255405852c659e60b1-819737-wm.png]
Odpowiedz

(17.12.2016, 21:19:54)Mateusz von Wolfenstein napisał(a): Szanowni Waszmoście!

Jako członek Zakonu Krzyżackiego i wierny sługa Kościoła jestem wielce zaniepokojony nieobecnością Prymasa Rzeczypospolitej bez, którego bezkrólewie w mej Ojczyźnie będzie trwać znacznie dłużej niż się zakłada. Czy władze Państwa Kościelnego mają zamiar zrobić cokolwiek z mizerną aktywnością rotryjskiego duchowieństwa na ziemiach Polski i Litwy? Rzplita swą wierność Kościołowi udowadniała, udowadnia i udowadniać będzie, lecz lekceważenie problemów w diecezjach polskich wielu może zniechęcić. Proszę zatem Dostojnych aby pochylili się nad sprawą absencji Imć van Berdena i ogólnej kondycji Kościoła Rotryjskiego w Rzeczypospolitej.

Z rycerskim pozdrowieniem,

Kościół Święty z całą pewnością podejmie stosowne kroki, by przyjęte przez Prymasa obowiązki prowadzenia elekcji zostały wypełnione bez zarzutu, w należyty sposób i w najlepszym do tego czasie. Doceniamy zaangażowanie Rzeczypospolitej, jej oddanie i wierność Owczarni Pańskiej i na te sygnały nie pozostaniemy bierni.
Jego Eminencja Albert Orański

[Obrazek: 2VgPQ.png]
Odpowiedz

Serdeczne Bóg zapłać! Korzystając z okazji zapraszam Waćpana do "Rzymu" w Rzplitej gdzie najprzedniejszego miodu pitnego skosztować można! Smile

Brat-rycerz Zakonu Szpitala Najświętszej Maryi Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie

Odpowiedz

Tym razem szlachta Rzeczpospolitej długo nie będzie czekać na zwołanie sejmu elekcyjnego. Jego Eminencja interrex  już postanowił o zwołaniu sejmu. 

http://www.rzeczpospolitaobojganarodow.p...778#p31710

Jestem ciekawy jakich pretendentów do tonu Najjaśniejszej Rzeczpospolitej możemy się spodziewać.
Książę Palestriny

Odpowiedz

Cytat:Jestem ciekawy jakich pretendentów do tonu Najjaśniejszej Rzeczpospolitej możemy się spodziewać.

Czy Waść wśród tych pretendentów się znajdzie? Big Grin

Odpowiedz

(18.12.2016, 02:30:52)Mateusz von Wolfenstein napisał(a):
Cytat:Jestem ciekawy jakich pretendentów do tonu Najjaśniejszej Rzeczpospolitej możemy się spodziewać.

Czy Waść wśród tych pretendentów się znajdzie? Big Grin

Mości Panie Mateuszu, gdzie ja i pretendowanie do tronu Rzeczpospolitej. Smile Nie należę do szlachty Rzeczpospolitej, ani nie jestem wpływowym i możnym kandydatem ze znamienitego rodu.
Książę Palestriny

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.