Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klub Księgarza
Już byście dali spokój z tymi depozytariuszami Prawdy... To się nudne robi.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Ile książek przeczytaliście w tym roku dla przyjemności? Nie liczą się podręczniki czy lektury. Ja czytam bodajże 23.
Odpowiedz

Na pewno przebiliśmy limit trzydziestu książek, tak dla siebie.
† PIO DE MEDICI
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(11.11.2020, 16:46:09)Giovanni III napisał(a): Na pewno przebiliśmy limit trzydziestu książek, tak dla siebie.

Świetny wynik! Mój rekord to ponad 25, chciałem dobić do 27, bo rok ma 54 tygodnie, wypadałoby wtedy jedna książka na dwa tygodnie. Jak dobrze liczę.
Odpowiedz

Trudno powiedzieć, bo wiele rzeczy bardziej naukowych też traktuję jako przyjemność (np właśnie czytam Powieść doroczną od deski do deski i sprawia mi to frajdę), a beletrystyki w tym roku mało czytałem.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Ostatnio poczytujemy się w dziełach Abpa Fultona Sheena, obecnie czytamy jego książkę "Idź do nieba!", ale zaopatrujemy się właśnie w jego bestseller "Wstęp do religii".
† PIO DE MEDICI
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

„Wstęp do religii” to jest zdaje się inna nazwa książki „Stworzeni do szczęścia”, którą swego czasu kupiłem swojemu Tacie. Smile
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

To w ogóle był wspaniały pisarz i ewangelizator, któremu "Nowa Ewangelizacja" nie była potrzebna. Po prostu nawracał ludzi swoją szczerością, miłością i błyskotliwymi myślami. Uwielbiamy czytać i słuchać jego przykładów. Wzór kaznodziei i katechety na współczesne czasy. Szkoda, że nie udała się jego beatyfikacja.
† PIO DE MEDICI
[-] 3 użytkowników lubi ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep, Gagik Bagratyda, Michał Franciszek Lisewicz
Odpowiedz

Przepraszamy, że tak post pod postem, ale naszła nas kolejna ważna myśl:
Uważamy, że Jego Ekscelencja Fulton Sheen oraz Wielebna Matka Angelica, powinni stać się prawdziwymi patronami mediów wszelkiej maści. Nikt, tak jak oni, w tak szlachetny i dobry sposób nie wykorzystywali masowych środków do nawracania i katechizowania rzeczy ludzi.
† PIO DE MEDICI
  • Mikołaj Dreder
Odpowiedz

Mam nadzieję, że temat beatyfikacji Fultona Sheena wróci najszybciej, jak to będzie możliwe. Bardzo szkoda, że musiała ona być odłożona.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.