Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gloriosa Rivoluzione
Jestem gotowy przeprowadzić sobór, pod warunkiem wykazania pozostałych duchownych minimum chęci na uczestnictwo w nim. 

Ponadto potrzebuję chwilkę na dokładne przygotowanie tematów soborowych.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Wasza Świątobliwość
Wojska zakonne cały czas przebywają w Rotrii i pod dowództwem Marszałka Zakonu tłumią rebelię. Ja sam udzielam się mało, aby nie przeszkadzać Bratu Marszałkowi.
Czy mam rozumieć, że zaproszenie jest dla wszystkich braci obu Zakonów, bo my zawsze razem chodzimy i walczymy
Jego Eminencja
Andream kardynał von Salza

Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Wielki Mistrz Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie

[Obrazek: 2U78e.png]
Odpowiedz

(13.11.2018, 11:43:40)Nicolò Dreder napisał(a): Jestem gotowy przeprowadzić sobór, pod warunkiem wykazania pozostałych duchownych minimum chęci na uczestnictwo w nim. 

Ponadto potrzebuję chwilkę na dokładne przygotowanie tematów soborowych.

A zatem - którzy z Braci deklarują chęć wzięcia udziału w obradach już teraz? Zanim Brat Dreder przystąpi do prac.

(13.11.2018, 15:40:49)Andream.von.Salza napisał(a): Wasza Świątobliwość
Wojska zakonne cały czas przebywają w Rotrii i pod dowództwem Marszałka Zakonu tłumią rebelię. Ja sam udzielam się mało, aby nie przeszkadzać Bratu Marszałkowi.
Czy mam rozumieć, że zaproszenie jest dla wszystkich braci obu Zakonów, bo my zawsze razem chodzimy i walczymy

W istocie, Umiłowany Andreamie! 
Każdego z Braci z głębi serca zapraszamy w nasze skromne progi Smile
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
Odpowiedz

(13.11.2018, 15:40:49)Andream.von.Salza napisał(a): Wasza Świątobliwość

Za przeproszeniem, ale chyba twoja stara ją tłumi Wink
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

Wyrażam chęć udziału  Wink
(-)  Marcin Zagłoba
Odpowiedz

A tak serio, to się wypowiem na temat bieżącej sytuacji za niedługo, może jeszcze dzisiaj.
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

Bardzo proszę Bracie Tomasso Wink
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

Za przeproszeniem, ale chyba twoja stara ją tłumi

Szanowny Panie
Normalnie za taką wypowiedź obraziłbym się.
Ale osobom niepoczytalnym, takim jak Pan, trzeba wybaczyć, bo nie wiedzą co czynią
Jego Eminencja
Andream kardynał von Salza

Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Wielki Mistrz Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie

[Obrazek: 2U78e.png]
Odpowiedz

Bracie Mancini, zdaje się, że miałeś coś powiedzieć, więc zapraszam na mównicę Wink

Cóż... Widzę, że jest krucho - ja i x. Zagłoba świata (Rotrii) nie zbawimy na soborze, pomimo moich szczerych chęci i dobrych intencji, jak i pozostałych Braci też, przyszłość soboru widzę w ciemnych barwach. Spróbować można, liczę na aktywność wszystkich, którym dobro Rotrii leży na sercu.
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

(14.11.2018, 21:37:15)Nicolò Dreder napisał(a): Bracie Mancini, zdaje się, że miałeś coś powiedzieć, więc zapraszam na mównicę Wink

Cóż... Widzę, że jest krucho - ja i x. Zagłoba świata (Rotrii) nie zbawimy na soborze, pomimo moich szczerych chęci i dobrych intencji, jak i pozostałych Braci też, przyszłość soboru widzę w ciemnych barwach. Spróbować można, liczę na aktywność wszystkich, którym dobro Rotrii leży na sercu.

Z przykrością trzeba stwierdzić, że Państwo funkcjonuje ale tylko teoretycznie...
(-)  Marcin Zagłoba
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.