Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
Jestem gotowy przeprowadzić sobór, pod warunkiem wykazania pozostałych duchownych minimum chęci na uczestnictwo w nim.
Ponadto potrzebuję chwilkę na dokładne przygotowanie tematów soborowych.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 806
Liczba wątków: 18
Wasza Świątobliwość
Wojska zakonne cały czas przebywają w Rotrii i pod dowództwem Marszałka Zakonu tłumią rebelię. Ja sam udzielam się mało, aby nie przeszkadzać Bratu Marszałkowi.
Czy mam rozumieć, że zaproszenie jest dla wszystkich braci obu Zakonów, bo my zawsze razem chodzimy i walczymy
Jego Eminencja
Andream kardynał von Salza
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Wielki Mistrz Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie
Liczba postów: 667
Liczba wątków: 80
(13.11.2018, 11:43:40)Nicolò Dreder napisał(a): Jestem gotowy przeprowadzić sobór, pod warunkiem wykazania pozostałych duchownych minimum chęci na uczestnictwo w nim.
Ponadto potrzebuję chwilkę na dokładne przygotowanie tematów soborowych.
A zatem - którzy z Braci deklarują chęć wzięcia udziału w obradach już teraz? Zanim Brat Dreder przystąpi do prac.
(13.11.2018, 15:40:49)Andream.von.Salza napisał(a): Wasza Świątobliwość
Wojska zakonne cały czas przebywają w Rotrii i pod dowództwem Marszałka Zakonu tłumią rebelię. Ja sam udzielam się mało, aby nie przeszkadzać Bratu Marszałkowi.
Czy mam rozumieć, że zaproszenie jest dla wszystkich braci obu Zakonów, bo my zawsze razem chodzimy i walczymy
W istocie, Umiłowany Andreamie!
Każdego z Braci z głębi serca zapraszamy w nasze skromne progi
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
Liczba postów: 359
Liczba wątków: 29
(13.11.2018, 15:40:49)Andream.von.Salza napisał(a): Wasza Świątobliwość
Za przeproszeniem, ale chyba twoja stara ją tłumi
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Liczba postów: 351
Liczba wątków: 17
Wyrażam chęć udziału
Liczba postów: 359
Liczba wątków: 29
A tak serio, to się wypowiem na temat bieżącej sytuacji za niedługo, może jeszcze dzisiaj.
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Bardzo proszę Bracie Tomasso
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 806
Liczba wątków: 18
Za przeproszeniem, ale chyba twoja stara ją tłumi
Szanowny Panie
Normalnie za taką wypowiedź obraziłbym się.
Ale osobom niepoczytalnym, takim jak Pan, trzeba wybaczyć, bo nie wiedzą co czynią
Jego Eminencja
Andream kardynał von Salza
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Wielki Mistrz Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie
Bracie Mancini, zdaje się, że miałeś coś powiedzieć, więc zapraszam na mównicę
Cóż... Widzę, że jest krucho - ja i x. Zagłoba świata (Rotrii) nie zbawimy na soborze, pomimo moich szczerych chęci i dobrych intencji, jak i pozostałych Braci też, przyszłość soboru widzę w ciemnych barwach. Spróbować można, liczę na aktywność wszystkich, którym dobro Rotrii leży na sercu.
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 351
Liczba wątków: 17
(14.11.2018, 21:37:15)Nicolò Dreder napisał(a): Bracie Mancini, zdaje się, że miałeś coś powiedzieć, więc zapraszam na mównicę 
Cóż... Widzę, że jest krucho - ja i x. Zagłoba świata (Rotrii) nie zbawimy na soborze, pomimo moich szczerych chęci i dobrych intencji, jak i pozostałych Braci też, przyszłość soboru widzę w ciemnych barwach. Spróbować można, liczę na aktywność wszystkich, którym dobro Rotrii leży na sercu.
Z przykrością trzeba stwierdzić, że Państwo funkcjonuje ale tylko teoretycznie...