Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Będzie bum na Sarmację. Aż zacieram ręce i muszę bardziej zainteresować nowych Sarmatów Rotrią.
Odpowiedz

Kiedyś były artykuły, że Albert Orański zajął Sarmację i uczynił rotryzm religią państwową. xD
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(06.05.2019, 09:49:07)Michelangelo Piccolomini napisał(a): Będzie bum na Sarmację. Aż zacieram ręce i muszę bardziej zainteresować nowych Sarmatów Rotrią.

Chyba jednak nie. Wielokrotnie były podejmowane próby promocji mikroświata, właśnie poprzez artykuł w popularnych mediach i na dłuższą metę nic to nie dało. Daj Boże jednak, aby dzięki temu mikronacje zyskały nowych mieszkańców.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

(06.05.2019, 09:58:46)Pio Maria Facibeni napisał(a): Kiedyś były artykuły, że Albert Orański zajął Sarmację i uczynił rotryzm religią państwową. xD

Oby tak było. Smile
Odpowiedz

(06.05.2019, 09:58:46)Pio Maria Facibeni napisał(a): Kiedyś były artykuły, że Albert Orański zajął Sarmację i uczynił rotryzm religią państwową. xD

A o tym to nie słyszałem...
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

http://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/8679

Jest tego trochę. Albert na pewno wie o co chodzi. Smile
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Czy oglądaliście Bracia film pana Siekielskiego? Co uważacie?
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Mnie się nie podobał. Cześć filmu była kręcony z ukrycia. Nie wszyscy wypowiadający się byli wiarygodnie. Ale każdy ma prawo wypowiadać się, chyba że łamie prawo
Jego Eminencja
Andream kardynał von Salza

Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Wielki Mistrz Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie

[Obrazek: 2U78e.png]
Odpowiedz

Dzisiaj będziemy oglądać i napiszemy co sądzimy o filmie.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Też muszę obejrzeć. Widziałem jedynie fragment ze świadectwem starszego księdza na początku. Bardzo dobrze się zachował. Nawrócił, żałował, przepraszał. Powiedział, że odprawia Msze za ofiary i że boi się, bo Pan Bóg jest sprawiedliwy. Człowiek jest słaby i grzeszny. Musi tylko potrafić się opanować, a jak ulegnie i skrzywdzi, to później ponieść zasłużoną karę, ale i nawrócić się.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.