Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Obserwator Rotryjski przeprowadził kolejny wywiad, tym razem z Bratem von Bleacherem. Warto przeczytać i dowiedzieć się jak na Rotrię spogląda jej nowy mieszkaniec. Artykuł.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

(28.05.2019, 16:59:33)Wilhelm Orański napisał(a):
Obserwator Rotryjski przeprowadził kolejny wywiad, tym razem z Bratem von Bleacherem. Warto przeczytać i dowiedzieć się jak na Rotrię spogląda jej nowy mieszkaniec. Artykuł.

Czcigodny Ojcze;
Bóg zapłać za możliwość rozmowy. Wierzę, że wspólnymi siłami wszyscy jesteśmy w stanie działać na rzecz Rotrii.

Z wyrazami szacunku,
Matthew von Bleacher.
ks. mgr net. Ludwik Orański-Nassau
[Obrazek: 2VgRC.png]
Odpowiedz

Wspaniały i pouczający dla nas, "starszych", wywiad! Gratuluję Smile
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Dość mocny artykuł... Przypomina mi, jak wiele miałem zrobić, a jak mało czasu na to mam. :/
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Zachęcam do zapoznania się z aktualną sprawą x. prałata Kneblewskiego.

Pragnę nieskromnie zauważyć (co jest zdumiewające), że dokumenty kościelne w Rotrii stoją na znacznie wyższym poziomie literackim, językowym i stylistycznym niż dokumenty diecezji bydgoskiej. Możemy być z siebie dumni!
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Prałat jest nieco szalony, ale nieszkodliwy. Niesłusznie go odwołano. Zasięgałem opinii u jednego eksperta z dziedziny prawa kanonicznego. Twierdzi, że prałat ma szansę wygrać sprawę.
Odpowiedz

Zobaczymy ile potrwa sprawa rekursu.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Smutno czyta się te listy biskupa Tyrawy, widząc jego ingorancję, butę, wręcz brak kultury.
Odpowiedz

Co tak cicho? Grilujecie?
Odpowiedz

(21.06.2019, 17:21:43)Michelangelo Piccolomini napisał(a): Co tak cicho? Grilujecie?

Narobił mi Brat apetytu... Ale to nie dzisiaj, ja być może odpalę grilla dopiero w niedzielę. Smile
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.