Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odbudowa Państwowa Surmenii
Star 
Do września dojdzie do odrodzenia państwowości surmeńskiej. Zgodnie z tradycją i poszsnowaniem historii w planach przywrócona zostanie monarchia. Król natomiast zostanie obrany po ustabizowaniu struktur prawnych. Regent od powstania nowej epoki w dziejach państwa do wstąpienia na tron będzie pełnił funkcję głowy państwa. Monarchą zaś, nie inaczej w naszych zamiarach będzie przedstawiciel wskazany przez konsultacje rodu Zepów z rodu lub prawnie umocowany spadkobierca. Jeżeli chodzi o epokę rozważamy przeniesienie w średniowieczne  czasy bałkańskie pod panowaniem Bizancjum.
Odpowiedz

Życzę powodzenia. Surmenia była niegdyś wielką mikronacją i oby ową wielkość udało się przywrócić. Czy można wiedzieć, ile obecnie osób jest zaangażowanych w dzieło odbudowy?
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

Ja również życzę. Pamiętam, że kiedyś udzielałem się w Surmenii. Dość silny był w niej także Kościół Rotryjski. Oby się udało, ale to już nie pierwsza próba.
Odpowiedz

Musimy wszyscy odrodzić mikroświat. Myślę, że damy radę.
Odpowiedz

Czy istnieje już strona internetowa odnowionej Surmenii?
[Obrazek: pxHSe0MNuNQnNVRgrEQBRFCuoTWQFwOmri8J5KW5...authuser=0]
+ Fiodor Godunow
Wielki Inkwizytor
Odpowiedz

Wasza Ekscelencjo,

zawsze cieszy nas wiadomość o podjęciu się przez mikronautów próby odbudowy dziedzictwa upadłego narodu. Życzymy dużo wytrwałości i Bożej przychylności, licząc jednocześnie na przyjazne stosunki między Stolicą Apostolską a odradzającą się Surmenią. Prosimy o informowanie nas o przebiegu trwających prac. Ślemy swe apostolskie błogosławieństwo.

Z pasterskim pozdrowieniem,
[Obrazek: 2UVzn.png]

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Państwo Bizancjum istniej od około roku. Jest ulokowane w średniowieczu. Ma nawet Cesarza. Współpracuje z Rotrią.
Zakon Krzyżacki brał udział w wojnach z niewiernymi, ma w Bizancjum nadania ziemi.
Czy tu nie wynikną jakieś komplikacje ?
Jego Eminencja
Andream kardynał von Salza

Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Wielki Mistrz Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie

[Obrazek: 2U78e.png]
Odpowiedz

Dostojni,
na słowo "Surmenia" zawsze reaguję przyspieszonym biciem serca.
Jednakowoż ostatnio było:
http://orjon.rotria.pl/flarum/
i cisza, więc nie liczę na jakiś większy sukces,
ale daj Boże :-)

Zdravo!
/-/ Adriano Vittorino
Książę Urbino
[Obrazek: herb%2Bde%2Bzepp96.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Orjon Surma
Odpowiedz

Ponadto jestem zainteresowany odbudowaniem Tyrencji. Rotria kulturowo jest bliższa tyrenckiej kulturze niż Surmenia i mogłaby utworzyć na terenach tyrenckich państwa włoskie bazujące na kulturze italijskiej średniowiecznej lub Królestwo pod mecenatem i opieką Rotrii. Patrzcie mikronacje umierają toną pustoszeją. Są na siwo na mapie. Można natomiast jak Sarmacja powiększać się terytorialnie.
Odpowiedz

Próbowałem to robić jako Karol II Szalony vel Pobożny. Nie udało się. Nie ma co próbować nawet... Osmieszymy się.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.