Liczba postów: 6
Liczba wątków: 2
Witam was szanowni Rotryjczycy!
Nazywam się Antonio Embriaco i gdy około 2 tygodnie temu natknąłem się na Mikronacje, postanowiłem odnaleźć swoje miejsce w mikroświecie, po niedługich poszukiwaniach i szperaniu w micropedi odnalazłem Roitrię. Mam nadzieję że znajdę tutaj swoje miejsce w mikroświecie.
Liczba postów: 989
Liczba wątków: 43
Witam serdecznie. Cieszę się że postanowił pan rozpocząć swoją przygodę właśnie w Rotrii. W razie pytań służę pomocą.
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
Witam, w razie problemów służę pomocą.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 14
(29.06.2019, 08:48:52)Antonio Embriaco napisał(a): Witam was szanowni Rotryjczycy!
Nazywam się Antonio Embriaco i gdy około 2 tygodnie temu natknąłem się na Mikronacje, postanowiłem odnaleźć swoje miejsce w mikroświecie, po niedługich poszukiwaniach i szperaniu w micropedi odnalazłem Roitrię. Mam nadzieję że znajdę tutaj swoje miejsce w mikroświecie.
Szczęść Boże;
witaj Antonio na ziemiach Rotrii. W razie pytań, służę pomocą.
ks. mgr net. Ludwik Orański-Nassau
Liczba postów: 989
Liczba wątków: 43
Czyżby jakiś twój znajomy, bracie?
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Liczba postów: 806
Liczba wątków: 18
Witam serdecznie
Jego Eminencja
Andream kardynał von Salza
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Wielki Mistrz Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Umiłowany Synu,
z niewysłowioną radością witamy Cię na ziemiach Patrimonium Sancti Pauli. Zapewniamy Cię, że skierowanie pierwszych mikronacyjnych kroków do Rotrii bylo dobrą decyzją. Wierzymy głęboko, że tu odnajdziesz swój dom i staniesz się trwałym członkiem naszej wspólnoty.
Opowiedz więcej o swoich planach - czy planujesz życie duchowne, a może świeckie? Czym się interesujesz? Wszyscy chcemy Cię poznać!
Z serca błogosławimy na początek drogi w mikronacjach i w Rotrii.
Z apostolskim pozdrowieniem,
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 6
Liczba wątków: 2
Dziękuję za tak miłe przyjęcie. A co do moich planów to skłaniam się ku drodze kapłańskiej, ale nie bardzo wiem gdzie zacząć.
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
(29.06.2019, 16:10:46)Antonio Embriaco napisał(a): Dziękuję za tak miłe przyjęcie. A co do moich planów to skłaniam się ku drodze kapłańskiej, ale nie bardzo wiem gdzie zacząć.
Najlepiej zacząć od wstąpienia do Seminarium. Na stronie głównej forum znajdzie Brat odpowiedni dział.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Warto też rozważyć Towarzystwo Jezusowe, któremu ostatnio silnie doskwiera brak nowych powołań.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.