Liczba postów: 1676
Liczba wątków: 102
Cytat:![[Obrazek: m_AG856.png]](https://www.sarmacja.org/images/herby/m_AG856.png)
Niechaj wszem i wobec będzie wiadome, że mając na względzie dobro swojego pochodzącego ze Sieny rodu, którego jestem jedynym żyjącym przedstawicielem oraz będąc pomnym wielkiej przyjaźni pomiędzy rodami Piccolominich a von Hippogriff - sarmackich rotriokatolików, niniejszym usynawiam czcigodnego księdza prałata Tadeusza von Hippogriff-Brusa. Od dziś będzie on zwał się Taddeo de Hippogriff-Piccolomini, stając się pierwszym przedstawicielem rotryjskiej odnogi rodu Hippogriff, będącego połączeniem tych dwóch znamienitych rodzin.
Bardzo proszę Jego Świątobliwość Klemensa IV o potwierdzenie wyrażonej zgody na przysposobienie oraz o błogosławieństwo .
Dokument ten wiadomym czynimy, dla Nas i dla przyszłych pokoleń upubliczniamy na wieczną rzeczy pamiątkę tegoż dnia pamiętnego III, miesiąca VII, Anno Domini MMXIX.
Michelangelo arcybiskup Piccolomini SJ
Hieronim Sieniawski
Niezarejestrowany
Moje gratulacje Wasza Ekscelencjo!
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Wasza Ekscelencjo,
Monsignore,
raduje się nasze serce, że kolejna już rodzina zyskuje swego potomka. Cieszy nas także, iż przedłużone zostaje dziedzictwo rodu Piccolominich, jak również zawarty jest tak szczególny związek z inną, znamienitą sarmacką rodziną. Oby przyjaźń obu rodów kwitła, jednocześnie przyczyniając się do zbliżenia między Księstwem Sarmacji a Patrymonium Świętego Pawła.
Publicznie potwierdzamy wyrażoną zgodę na usynowienie, z serca błogosławiąc nowej rodzinie oraz śląc najlepsze życzenia i gratulacje.
Z apostolskim pozdrowieniem,
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 67
Liczba wątków: 14
Axios! Gratulacje dla rodu, Ekscelencjo i gratulacje dla brata Tadeusza!
ks. mgr net. Ludwik Orański-Nassau
Liczba postów: 20
Liczba wątków: 3
Wasza Świątobliwość,
Ekscelencjo,
Wszyscy Słudzy Kościoła,
Jako senior Rodu von Hippogriff jest mi niezmiernie radośnie z tego aktu. Mój ród może poszczycić się nową osobą, jaką jest Jego Ekscelencja. Cieszę się również, że członek mojego rodu Tadeo dobrze czuję się w stanie kapłańskim i zakonnym i jego działalność w Rotrii jest dobra. Cieszymy się wszyscy z Rodu. Mamy nadzieję, że Rotria będzie dla nas 2 domem - po sarmackim. :-)
Szczęść Boże!