Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
(07.08.2019, 13:50:26)Maurycy Orański napisał(a): Najnowsza bulla deczko wygląda jak zamach stanu... 
Spokojnie. Otrzymałem takie polecenia od Ojca Świętego kanałem prywatnym, bowiem Jego Świątobliwość przebywa aktualnie za granicą, gdzie dostęp do Internetu jest tragiczny. Żadnych obaw, bulla została wydana z polecenia Ojca Świętego.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
Poświadczam, że bulla wydana jest z woli Ojca Świętego i żadnego zamachu stanu nie ma.
Liczba postów: 1676
Liczba wątków: 102
Ja też potwierdzam. Znane mi są powody nieobecności Jego Świątobliwości.
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Umiłowani Bracia,
poratowani wątpliwej jakości wifi postanowiliśmy zajrzeć do Rotrii zarządzanej w naszym imieniu przez Jego Eminencję Mikołaja Dredera. Oczywiście potwierdzamy, że bulla ogłoszona jest z naszego polecenia i w naszym imieniu, a kard. Dreder jako Wikariusz Generalny może publikować dokumenty w naszym imieniu, co nie powinno budzić żadnych obaw.
Zapewniamy też, że ogłoszenie regencji nie jest początkiem kryzysu aktywności. Przebywamy w miejscu, gdzie dostęp do sieci jest bardzo trudny, a nie jest łatwo nawet o połączenie komórkowe. W takich warunkach nie jesteśmy w stanie zarządzać Rotrią w sposób sprawny, toteż troszcząc się o jej byt postanowiliśmy ogłosić regencję do odwołania, w praktyce mającą potrwać ok. dwóch tygodni. Liczymy na wyrozumiałość Braci.
W pełni ufamy Eminencji Regentowi, toteż prosimy bez obaw kierować się do niego z ważnymi sprawami. Ze sprawami szczególnej wagi, wymagającymi naszej obecności, prosimy poczekać cierpliwie na nasz powrót lub na okazjonalną obecność.
Z apostolskim pozdrowieniem
Clemens PP. IV
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Sezon wakacyjny widzę w pełni. Taka cisza w Państwie Kościelnym. Sam zresztą wyjeżdżam najpierw w ten weekend, a później od 12 do 18 sierpnia mnie nie będzie. Znaczy z telefonu będę zaglądał co jakiś czas. Gdzie wypoczywacie Bracia?
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
My wypoczywamy w realnym odpowiedniku Surmenii, Wasza Ekscelencjo
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Ja klasycznie w Jastarni ten długi weekend, a przełom sierpnia i września wybieram się do Bukowiny Tatrzańskiej.
Liczba postów: 1072
Liczba wątków: 195
Ja z kolei już byłem w Gruzji w czerwcu, a lada dzień wybieram się do Bośni i Chorwacji. Na osłodę w listopadzie wszystko poprawiam Gwatemalą, a w tzw. międzyczasie planuję weekend pod namiotem nad Pilicą i byś może również weekendowy wypad do Lwowa/Wilna.
Jego Eminencja Albert Orański
Liczba postów: 989
Liczba wątków: 43
Prawdziwy z ciebie obieżyświat, Dziadku.Ja pochwalić się mogę Wołyniem i Podolem oraz tygodniem w Augustowie. W planach mam lubelskie.
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
No ja obecnie pozdrawiam z królestwa Piernika.