Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wnioski techniczne - modernizacja forum
Jesteśmy po aktualizacji. Proszę pisać w razie problemów.
Orjon Surma
administrator forum Państwa Kościelnego Rotria
Odpowiedz

Ekscelencjo Orjonie,

Chciałbym poruszyć sprawę, która od dłuższego czasu wywołuje wśród mieszkańców kontrowersje. Jak wszyscy dobrze wiemy, za sprawy techniczne odpowiada Wasza Ekscelencja i radzi sobie z tymi obowiązkami bardzo dobrze - ogromne Bóg zapłać - natomiast za sprawy techniczne nie odpowiada kard. Wilhelm Orański oraz nieżyjący już kard. senior Albert Orański, którzy dumnie posiadają status administratora forum. Administratora forum nie posiada nawet Ojciec Święty - co jest sytuacją skandaliczną - bowiem jest to wielowiekową tradycją, że Biskup Powszechny otrzymuje ten przywilej. Również skandaliczne jest faworyzowanie jednego z kardynałów w tej kwestii, gdzie jeszcze do niedawna rangę administratora miał każdy z kardynałów.

Liczę, że Ekscelencja jako administrator dokona odpowiednich korekt w rangach użytkowników, a niesprawiedliwy przydział rang przestanie w końcu budzić kontrowersje. Liczę również, że mój post otrzyma szersze poparcie ogółu społeczeństwa.

Z wyrazami szacunku,
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Oczywiście, zgadzam się. Hańbą jest fakt, że Biskup Powszechny nie posiada rangi administratora. Jeśli dalej tak będzie, trzeba zacząć myśleć o zmianie serwera i założeniu nowego forum, gdzie przywrócony zostanie ład i porządek.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Mikołaj Dreder
Odpowiedz

Eminencjo Dreder,
to, że nie informuję o każdej zmianie technicznej, której dokonuję, nie znaczy, że ich nie ma. Oczywiście, Ekscelencja von Surma ma w tej kwestii największą wiedzę i największe umiejętności, lecz nie jest mieszkańcem Rotrii, dlatego też nie obarczam go wszystkimi sprawami, których może nie zauważyć, które powinny zostać rozwiązane, a które sam mogę rozwiązać (chociażby - pierwsze z rzędu - przyznanie odznaczeń).
Każdy Patriarcha posiada uprawnienia administratorskie, które umożliwiają mu sprawne zarządzanie państwem i Kościołem, więc proszę nie szerzyć dezinformacji o ich braku.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

Nie jest to prawdą. Wystarczy zajrzeć do zakładki ekipa forum - tam jako administratorzy są wpisani Orjon Surma, Albert Orański i Wilhelm Orański.
Odpowiedz

Eminencjo Orański,

Śmiem się z tym nie zgodzić. Gdy byłem Patriarchą oraz przed i po elekcji (do momentu aż Wasz dziadek nie pozbawił mnie uprawnień) również zajmowałem się administracją forum, tworzeniem nowych działów, etc., niemalże natychmiast po prośbie każdego z naszych mieszkańców. Tym bardziej nie zrozumiałem jest dla mnie faworyzowanie Waszej osoby pod tym względem czy już absurdalne jest to w przypadku nieżyjącego A. Orańskiego. 

Zatem skoro Eminencja wspomaga w zarządzaniu forum, jest codziennie na forum, nadal Ojciec Święty nie otrzymał rangi administratora?

Z poważaniem,
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

Dlatego konieczna będzie zmiana serwera i forum, aby uniknąć ryzyka zamachu stanu w przypadku, gdy głowa państwa nie ma żadnych uprawnień, a te przysługują wyłącznie jednemu obozowi politycznemu.
Odpowiedz

Myślimy, że takie sprawy poruszymy na Konsystorzu. Nie publicznie.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(10.10.2019, 14:01:41)Giovanni I napisał(a): Myślimy, że takie sprawy poruszymy na Konsystorzu. Nie publicznie.

Bóg zapłać Ojcze Święty. Wierzę, że Wasza Świątobliwość w swej mądrości wyda najlepszy osąd w tej, mocno kontrowersyjnej, sprawie.
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

Trzeba wydać nakaz, a nie osąd.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Mikołaj Dreder
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.