Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
Przepraszamy, że zniknęliśmy - nawał wielu, wielu spraw nas przygniótł z tej i owej strony. Prosimy o zrozumienie i zapał do dalszej pracy, Wielebny Tadeuszu, czy nie miał Wielebny pracować w Republice Magnifikatu?
Liczba postów: 1676
Liczba wątków: 102
(07.11.2019, 23:13:23)Giovanni I napisał(a): Przepraszamy, że zniknęliśmy - nawał wielu, wielu spraw nas przygniótł z tej i owej strony.
Kto z nas jest bez tego grzechu, niech rzuci kamień.
Liczba postów: 983
Liczba wątków: 88
(07.11.2019, 23:13:23)Giovanni I napisał(a): Przepraszamy, że zniknęliśmy - nawał wielu, wielu spraw nas przygniótł z tej i owej strony. Prosimy o zrozumienie i zapał do dalszej pracy, Wielebny Tadeuszu, czy nie miał Wielebny pracować w Republice Magnifikatu?
Jak Patriarcha przykazał, tak i się zajwilem. Praca nie odbywa się jedynie na forum.
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
Eminencjo Kamerlingu,
Czcigodny Wilhelmie Orański,
Zgodnie z obowiązującym prawem, w obliczu ponad 14-dniowej absencji Ojca Świętego, proszę, aby Wasza Eminencja wprowadził w Państwie Kościelnym regencję do czasu powrotu Ojca Świętego.
Z poważaniem,
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
Niezmiernie przykro patrzeć, jak Patriarchę złożyła realioza. Mam nadzieję, że niedługo pojawi się ponownie w Rotrii, tchnie w nas wszystkich nowe siły i nie pozwoli na upadek Rotrii. Wypatrujmy Jego Świątobliwości!
Jeszcze w dniu dzisiejszym ogłoszę regencję z nadzieją, że nie potrwa ona długo.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
Bóg zapłać Waszej Eminencji za szybką reakcję.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 806
Liczba wątków: 18
Mam nadzieję, że Ojciec Święty szybko wróci
Jego Eminencja
Andream kardynał von Salza
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Wielki Mistrz Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Bóg zapłać, Eminencjo. W tak trudnej chwili sprawne działanie najwyższych władz kościelnych jest nieprzecenione. Jestem pełen nadziei, że niebawem sytuacja wróci do normy...
Sam również przepraszam za długą niedyspozycję. Myślę, że Bracie mnie rozumieją.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 507
Liczba wątków: 79
Patriarcha wróci, zapewniam, ale realioza atakuje też i mnie. Więc jak tylko wyzdrowiejemy z tej choroby to wraz z Patriarchą powrócimy.
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
Liczba postów: 1676
Liczba wątków: 102
Kiedy zwijamy sztandar panowie?