Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Ja ostatnio ubrałem koszule i eleganckie skórzane buty, a co - niech wie, że jego parafianom się powodzi Wink

A tak całkiem serio - za tę bezsensowną instrukcje ktoś powinien ponieść konsekwencje. Moim zdaniem samym aktem szacunku będzie wysprzątany dom na wizytę gościa. To powinno wystarczyć. Wink
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

(20.01.2020, 23:44:34)Ametyst I Dziecię napisał(a): Ja chodzę po domu w białej dżalabiji, którą sobie kupiłem kiedyś w muzułmańskim kraju, aby wyglądać jak papież. Chciałbym zobaczyć jego minę.

Ja jako rotryjski kardynał kupię kiedyś sutannę kardynalską, pas i piuskę. Smile I tak przyjmę kolędę. Pewnie ksiądz zadzwoni po pogotowie, jak mnie zobaczy. Smile
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Ametyst I Dziecię
Odpowiedz

Kiedyś przeglądałem pod tym kątem rzymskie sklepy, ale to tysiunc złoty kosztuji. Mam za to taki czarny płaszcz do ziemi i dzieci na ulicy mówią mi czasem Szczęść Boże.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
  • Michelangelo Piccolomini
Odpowiedz

(21.01.2020, 00:31:20)Ametyst I Dziecię napisał(a): Kiedyś przeglądałem pod tym kątem rzymskie sklepy, ale to tysiunc złoty kosztuji. Mam za to taki czarny płaszcz do ziemi i dzieci na ulicy mówią mi czasem Szczęść Boże.

Osobiście mamy sutannę za ponad 1200 zł. Więc wątpię, że kardynalska to tysiunc kosztuje. A co do długich płaszczy - też polujemy na jakąś ładną pelerynę.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

To jest taka przenośnia, cytat z jednej mojej ulubionej pasty.

Piuski w dobrym rzymskim sklepie stoją chyba po jakieś 50 jewro wzwyż, chciałem sobie kiedyś sprawić, jako że kolekcjonuję dziwne nakrycia głowy.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Kupilibyście?
Odpowiedz

Ja w jednym sklepie kupowałem piuskę za 22 €.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Tylko u Gammarellego. Swoją drogą przepraszam za nieobecność, ale łączenie studiów z pracą plus przeprowadzką to jednak suczy syn.
[Obrazek: pxHSe0MNuNQnNVRgrEQBRFCuoTWQFwOmri8J5KW5...authuser=0]
+ Fiodor Godunow
Wielki Inkwizytor
Odpowiedz

(21.01.2020, 23:50:20)Giovanni I napisał(a): Ja w jednym sklepie kupowałem piuskę za 22 €.

Na co piuska Waszej Świątobliwości w realu?
Odpowiedz

A co, nie można mieć?
† PIO DE MEDICI
  • Ametyst I Dziecię
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.