22.01.2020, 12:00:50
Gdzieś czytałem, że nie jest przewidziana jako element stroju prezbitera.
|
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
|
|
22.01.2020, 12:00:50
Gdzieś czytałem, że nie jest przewidziana jako element stroju prezbitera.
22.01.2020, 15:24:49
Nie muszę być góralem by mieć góralski kapelusz albo kolejarzem by posiadać czapkę kolejarską.
† PIO DE MEDICI
![]()
22.01.2020, 15:37:54
Albo papieżem by posiadać tiarę :p
Sam nie będę ukrywał, że posiadać replikę tiary to może marzenie. Pięknie wyglądałaby nad kominkiem , ale pomarzyć można. Raczej takiej repliki (nawet chińskiej jakości) nie można nigdzie dostać, a jeśli można to pewnie jest diabelsko droga.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
![]()
22.01.2020, 16:28:15
A my z Albertem nadal czekamy na zaproszenie na prymicje. Przyjedziemy z prezentem ze slabbinck'a
Wilhelm Jan Orański-Nassau
![]()
22.01.2020, 17:58:43
Ja w ramach działalności plastycznej robię korony, które sklejam z aluminium i złotego papieru, ozdabiam kryształkami. Takie całkiem kiczowate, trochę na wzór prawosławnych mitr, ale śmieszne. Mam już jedno zamówienie na tiarę, ale obmyślam jak to ugryźć technicznie.
(22.01.2020, 15:24:49)Giovanni I napisał(a): Nie muszę być góralem by mieć góralski kapelusz albo kolejarzem by posiadać czapkę kolejarską. To ja mam bardzo dużo czapek różnych armii, na przykład pułkownika Armii Radzieckiej albo pułkownika rosyjskiego lotnictwa. Szkoda, że rynek się już przetrzebił i żeby znaleźć coś nowego trzeba wydać chore piniondze. Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
![]()
22.01.2020, 18:07:33
(22.01.2020, 17:58:43)Ametyst I Dziecię napisał(a): Ja w ramach działalności plastycznej robię korony, które sklejam z aluminium i złotego papieru, ozdabiam kryształkami. Takie całkiem kiczowate, trochę na wzór prawosławnych mitr, ale śmieszne. Mam już jedno zamówienie na tiarę, ale obmyślam jak to ugryźć technicznie. Takie korony jakie nosiło się w przedszkolu na przedstawieniach?
Kardynał biskup Ostii
![]()
22.01.2020, 18:13:51
Coś w tym stylu. Kiedyś z okazji moich urodzin chodziłem w takiej po knajpach krakowskich, reakcje były bardzo śmieszne.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
![]()
22.01.2020, 19:13:01
Gratuluję odwagi
Ja miałbym opory pokazać się w takiej koronie publicznie
Kardynał biskup Ostii
![]()
22.01.2020, 19:16:08
Rok później świętowałem przypiąwszy sobie do marynarki około dwudziestu radzieckich medali, też publicznie.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
![]() |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |