Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
Z państw, które należały do Kongresu istnieją jeszcze Winkowie i Trizondal... Na Vaarlandzie obecnie znajdują się chyba tylko RON i Bizancjum.
A jak Bracia zapatrują się na pomysł zjednoczenia tych dwóch kontynentów? Czy warto zgłębić ten temat?
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Liczba postów: 983
Liczba wątków: 88
Myślę że to jest dobry pomysł, ponieważ państwa na obu kontynentach nawiązują dosyć mocno do reala. Pewnie moje zdanie i tak jest chusteczke warte, ale wypowiedzieć się można.
Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
(24.01.2020, 13:35:04)Wilhelm Orański napisał(a): Może powinniśmy podjąć się inicjatywy powołania podobnej organizacji na Orientyce? Zostało tutaj już niewiele aktywnych państw, dlatego współpraca byłaby wskazana. Wasza Świątobliwość?
Jak najbardziej jesteśmy za, może być to uhonorowanie naszego pontyfikatu, a radosne rozpoczęcie władzy kolejnego patriarchy.
Wiele państw ma problemy z forum. CBA (nie, nie biuro antykorupcyjne) oświadczyło, że za hosting należy zapłacić. Konta "darmowe" wygasają. A więc wszystkie państwa postawione na hostingu cba.pl (np. Federacja Nordycka, Suderland) muszą zmienić dostawcę. Zobaczymy jak potoczą się losy tylu państw, które swoje dziedzictwo "postawiły" na cba.pl.
Myśleliśmy, że wraz ze zniknięciem Grutina skończyła się pewna epoka. Ale nie, dziś powrócił przy sterze kolejnej pseudonacji - Rodosji -
http://rodossija.ct8.pl/index.php.
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
O mój Boże! Podziwiam tego człowieka za wytrwałość i chęci, pozwolę sobie powiedzieć - "że jemu się tak chce".
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Hieronim Sieniawski
Niezarejestrowany
Ja natomiast jestem pod wrażeniem zdolności oraz łatwości w słowotwórstwie

Ile to już było tych dziwacznych nazw...
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Aj tam, nawet w realu były już Rosja, Małorosja, Noworosja, Białorosja. Nie trzeba daleko szukać, bo język słowiański jest bardzo wdzięczny i dźwięczny.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 1676
Liczba wątków: 102
Forum mało szkatułkowe jak na Grutina.
http://www.rzeczpospolitaobojganarodow.p...470#p45655 - Mamy nowego Króla RON, Samuela Radziwiłła, który zwyciężył z Maciejem II, Królem Dreamlandu.