Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Za tydzień - w sobotę - rozpoczyna się okres sede vacante. Wink
Odpowiedz

A ta informacja to z jakiej okazji? Tongue
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Oczy przecieram i nie wierzę. Tradziole (i to jeszcze schizmatyccy, bo związani z FSSPX) na moim uniwersytecie. O tempora!
Odpowiedz

Z szacunkiem, z szacunkiem, Eminencjo. Do każdego człowieka. Skoro wymaga tego Eminencja od każdego proboszcza, to najsamprzód proszę zacząć od siebie i szanować wszystkich... Nawet "tradzioli", którzy po pierwsze: wymieniają w kanonie imię papieża Franciszka; po drugie w swych poglądach są bardziej katoliccy niż insi kapłani lub biskupi. Nie tylko my będziemy wdzięczni, ale każdy. Kiedy wszyscy nawzajem się szanują...

W sumie czekamy, aż pojawi się jaki "tradziol" i nazwie Eminencję heretykiem. Smile
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Pewnie tak. Smile Dla mnie to wymienianie imienia papieża w Kanonie i jednoczesna krytyka oraz nieposłuszeństwo to objaw schizofrenii.
Odpowiedz

(31.01.2020, 16:51:42)Michelangelo Piccolomini napisał(a): Pewnie tak. Smile Dla mnie to wymienianie imienia papieża w Kanonie i jednoczesna krytyka oraz nieposłuszeństwo to objaw schizofrenii.

W tej materii Wasza Eminencja zna się najlepiej. Przyznajemy.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Najlepiej obrażać, bardzo po katolicku.
Odpowiedz

I w tym momencie doszliśmy z Eminencją do absurdu i wyraźniej granicy między "obrażaniem", a zgryźliwością. Jako duchowy "tradziol" nie będziemy rzucać kamieniem, bo sami czyści nie jesteśmy. Ale Waszej Eminencji zalecamy siedmiokrotnie zastanowić się nad własnym zachowaniem, albo... zachowaniami.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

(31.01.2020, 16:51:42)Michelangelo Piccolomini napisał(a): Pewnie tak. Smile Dla mnie to wymienianie imienia papieża w Kanonie i jednoczesna krytyka oraz nieposłuszeństwo to objaw schizofrenii.

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

NIECHAJ BĘDZIE POCHWALONY PRZENAJŚWIĘTSZY BERGOLIUSZ, ZAWSZE NIEOMYLNY

Najlepsze jest to, jak dzisiejsi moderniści są arcyobrońcami dogmatu o nieomylności, jeszcze bardziej go wypaczając.
[Obrazek: pxHSe0MNuNQnNVRgrEQBRFCuoTWQFwOmri8J5KW5...authuser=0]
+ Fiodor Godunow
Wielki Inkwizytor
Odpowiedz

Wedle informacji jakie nam przekazano w styczniu napisaliśmy 639 postów! Dziękujemy ogromnie za Waszą pracę. W porównaniu z 240 postami w grudniu jest to wyrobienie ponad 200% normy. Dziękujemy!
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.