Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sia lodato Gesù Cristo!
(29.04.2016, 16:53:49)Severino Castiglioni link napisał(a): Ksawery van Berden. Proszę próbować, ale to rzadki gość w tym kraju.

Bardzo śmieszne  Wink
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
Odpowiedz

Niedawno patrzylem na date logowania i byla odlegla. Dlatego to skojarzenie. Przepraszam, jesli Eminencje urazilem. PS. Klawiatura odmawia mi pisania polskich znaków.
Odpowiedz

Wasza Eminencjo,
nie dalej jak przedwczoraj byłem obecny  Wink . Tym nie mniej doceniam troskę i dziękuję z serca  ;D
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
Odpowiedz

Bardzo mnie ciekawi wystąpienie Ojca Świętego Contrareformatio. Chcę, jako dopiero odkrywający tajemnice życia w Państwie Kościelnym rzec, że jestem gotów, jako jeden ze zwykłych zbiedzonych owiec dążyć drogą wiary i pracy wobec Kościoła.
Odpowiedz

Tak Synu albowiem wielu zostało wezwanych, a mało wybranych. Swoją aktywnością oraz wstąpieniem w stan kapłański wspomożesz Kościół Nasz w tej walce, którą rozpoczęliśmy.
Odpowiedz

Wiem i postaram się o to Smile Jak rozumiem jedyne seminarium aktywne jest w Rzeczypospolitej Obojga Narodów?
Odpowiedz

Tak.
Odpowiedz

Wyczytaliśmy Bracie Rafaelu, że interesuje się Brat historią Kościoła Katolickiego, jeśli Brat jest chętny i ma czas, może Brat opisywać kroniki Państwa Kościelnego Rotria. Na pewno będzie to przydatne i nagrodzone.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.