Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Kontynuując wątek - bardzo smutne informacje docierają z Rzeczypospolitej Obojga Narodów. Państwo jest pogrążone w totalnym kryzysie, z częstotliwością publikacji postów równej jednemu na trzy dni, w tym 2/3 wypowiedzi z ostatniego tygodnia to wpisy naszych duchownych (Prymasa oraz list Sekretarza Stanu) oraz informacje o nieobecności.

Mamy nadzieję, że RON wyjdzie z kryzysu i nasi wieloletni przyjaciele staną się znów wiodącym państwem Pollinu, pod względem aktywności mieszkańców.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Może Wasza Świątobliwość będzie publikował swoje pamiętniki w ramach L'Osservatore Rotriano?
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Wolę jednak zostać przy forum. W tej kwestii mam  jednak staroświeckie poglądy Tongue .
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

W Polsce zbankrutowałoby pewnie wiele, jakby tak nie kryli. A gdyby nie krycie ogólnokościelne w latach 1978-2005 to Kościół musiałby z pół swego majątku wydać na zadośćuczynienia.
Odpowiedz

Eminencja to naprawdę krzty szacunku do wszelkich świętości nie ma. Gdzie ten tradycjonalizm, ta werwa, gorliwość jaką miał Eminencja kiedyś?
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Zmieniłem się. I do świętości mam szacunek. Nie mają szacunku ci, którzy kryją zboczeńców. I sami zboczeńcy, którzy molestują niewinnych, a potem innym z ambony dyktują wymogi postępowania.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Ametyst I Dziecię
Odpowiedz

Na czym dokładnie polega ogólnoświatowe krycie w latach 1978-2005?
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

Sprawa Dellogado jest najjaskrawszym przykładem. Papież Franciszek powiedział, jak było. Kardynał Ratzinger dał teczkę z oskarżeniami wobec Maciala, a Jan Paweł II schował je do biurka i kazał wyciszyć aferę. A tego pedofilia stawiał młodzieży za wzór.
Odpowiedz

Solidnie Eminencja szczeka - prawie jak rasowy piesek. Jednak dobrze byłoby, aby Ksiądz Kardynał zajął się rzeczami, które leżą w zakresie jego możliwości, wszak wszyscy z niecierpliwością czekamy na wyniki przełomowych badań na temat pączków.
Odpowiedz

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Ametyst I Dziecię
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.