Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ahoj
Cześć wszystkim. Głupio wyszło że się nie przywitałem choć jestem od wczoraj. Nazywam się Janusz (Adam) Zabieraj i pochodze z Vernoni. Vernonia to nietypowa mikronacja którą tworze wraz z kolegami. Jest nietypowa, bo nie mamy terytorium ani forum. Vernonią jesteśmy sami. i dodatkowo cechą Vernoni jest to że wszyscy jej mieszkańcy muszą przybrać imię Janusz a kobiety Bożena. Kobiet niestety na razie nie mamy w Vernoni. Czyli Janusz nie jest moim imieniem a tytułem. Troche to skomplikowane. No i w Vernoni rozmawiamy po czesku albo słowacku. Znaczy nie umiemy z kolegami tych języków ale bawimy się tłumaczem Google. Języki te są śmieszne a pomysł na Vernonię wpadł nam podczas wycieczki do Czech jak popiliśmy piwa. No i teraz koledzy wysłali mnie do Rotrii abym został księdzem i ich ewangelizował xd w każdym razie jestem z wami i pozdrawiam wszystkich. Słyszałem że trzeba mieć gadugadu to sobie ściągne. od czasów podstawowki z tego nie korzystałem

Ahoj všichni. Hloupý se ukázalo, že jsem neřekl ahoj, i když jsem byl od včerejška. Jmenuji se Janusz (Adam) Vezmi mě a já pocházím z Vernoni. Vernonia je neobvyklá mikronace, kterou vytvářím se svými přáteli. Je to neobvyklé, protože nemáme území ani fórum. Jsme Vernonie. a další rys Vernoni je to všichni jeho obyvatelé musí vzít jméno Janusz a ženy Bożena. Bohužel ve Vernoni ještě nemáme ženy. Janusz tedy není moje jméno, ale název. Je to trochu komplikované. A ve Vernoni mluvíme česky nebo slovensky. Myslím, že nemůžeme mluvit těmito jazyky s našimi přáteli, ale hrajeme s překladačem Google. Tyto jazyky jsou vtipné a nápad pro Vernonii k nám přišel během cesty do České republiky když jsme pili pivo. A teď mě moji přátelé poslali do Rotrii, abych se stal knězem a evangelizoval je xd v každém případě jsem s vámi a zdravím všechny. Slyšel jsem, že musíte mít gadugadu ke stažení. Nepoužíval jsem to od základní školy
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
Odpowiedz

Witamy serdecznie. Jak mówią Czesi bez dostępu do morza: Ahoj!
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
Odpowiedz

Witam!
x. Joachim von Ribbentrop
[Obrazek: tbh27]
Odpowiedz

Witamy. Ciekawa - nowatorska wręcz - formą działalności w mikronacjach.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Chválil se Ježíš Kristus!
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Operar
Odpowiedz

Dobry. Życzę miłej zabawy w mikronacjach Wink
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

Dzieki za powitanie ze strony papieża i innych biskupów. No tak taką formę zabawy przyjeliśmy i nie wiem. Może kiedyś zmienimy założymy forum albo przejmiemy jakieś terytorium niczyje. Tak wogóle to o mikronacjach dowiedział się kolega od swojego dziecka, które pisało wypracowanie do szkoły na ten temat. Opowiedział nam przy piwku i tak wyszlo. A teraz chcialbym zapytac kiedy sie rozpoczyna i ile trwa szkolenie na księdza. zapisalem sie wczoraj na nie. Co mam dalej robić?
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

(04.03.2020, 10:44:39)Janusz Zabieraj napisał(a): Dzieki za powitanie ze strony papieża i innych biskupów. No tak taką formę zabawy przyjeliśmy i nie wiem. Może kiedyś zmienimy założymy forum albo przejmiemy jakieś terytorium niczyje. Tak wogóle to o mikronacjach dowiedział się kolega od swojego dziecka, które pisało wypracowanie do szkoły na ten temat. Opowiedział nam przy piwku i tak wyszlo. A teraz chcialbym zapytac kiedy sie rozpoczyna i ile trwa szkolenie na księdza. zapisalem sie wczoraj na nie. Co mam dalej robić?

To już indywidualnie ustalicie z x. kardynałem Aureliuszem de Medici y Zeppem, który jest Rektorem Seminarium Duchownego i odpowiada za formację kapłańską.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

słuchajcie nie wyszlo z tą Vernonią bo ja chciałem jednak założyć forum, koledzy nie i w sumie chyba pożucimy pomysł. Oni też prace taką mają że ciągle mało czasu i w sumie to szkoda że się nie udalo Sad
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

No to, Najwielebniejszy, prosimy zostać u nas. U nas ręce do pracy zawsze są potrzebne Smile
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.