Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rezygnacja
Cytat:
Ap. Miasto Rotria, dn. 4 marca Roku Pana Naszego Jezusa Chrystusa 2020

Rev.Dmn. Fiodor Godunow
Legat Patriarszy na Kościół Bialenii
Archimandryta honorowy

Jego Świątobliwość
Pius Leon II
Patriarcha i Biskup Rotrii
Wasza Świątobliwość!

W związku z ostatnimi wydarzeniami, pogorszeniem sytuacji międzynarodowej Rotrii oraz zapaścią współpracy akademickiej na polu międzynarodowej, informuję, iż nie przyjmuję nominacji na urząd Szambelana Patriarszego. Moja praca na Dworze, którego członkowie działają na szkodę Rotrii, byłaby nie tyle niezgodna z moim sumieniem, ale przede wszystkim miłością do naszego Państwa. 
Mam nadzieję, że Wasza Świątobliwość zrozumie moją decyzję.

Cum debita reverentia,
(-) Fiodor Godunow
[Obrazek: pxHSe0MNuNQnNVRgrEQBRFCuoTWQFwOmri8J5KW5...authuser=0]
+ Fiodor Godunow
Wielki Inkwizytor
Odpowiedz

władze chyba wiedzą co robią. Poco narzekać? W Vernoni nasz przywódca cieszy się pełnym zaufaniem a my nie mamy podziału władz o nie. Rządzi on przez całą kadencje i tylko on a potem zmiana. Może dlatego tak dobrze idzie bi zaczynamy...
Odpowiedz

Monsignore,

Sekretarz Stanu oraz Rektor Uniwersytetu Rotryjskiego nie wchodzą w skład Patriarszego Trybunału, jak nazwał Dwór Patriarszy Sobór Laterański VII. Czy zatem nadal podtrzymujesz swoją dymisję?
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Tak. W geście solidarności podtrzymuję.
+ Fiodor Godunow
Wielki Inkwizytor
Odpowiedz

Może mimo wszystko, Monsignore w modlitwnym skupienie rozważy swoją decyzję? Wszak Patriarszy Trybunał tworzą młodzi duchowni, którzy mogliby mieć w osobie Monsignore ojca duchowego i przewodnika podczas ich rotryjskiej przygody.
Kardynał biskup Ostii

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Ojcze Święty, przemyślałem i przemodliłem. Być posłusznym to cnota, ale jeszcze większym posłuszeństwem jest postawić na swoim i sprzeciwić się przełożonemu, gdy tak trzeba.
+ Fiodor Godunow
Wielki Inkwizytor
Odpowiedz

Zatem mając pewność co do Twojej rezygnacji, Monsignore - przyjmujemy ją. Być posłusznym to cnota, naturalnie, ale jeszcze większą cnotą jest trwać przy własnych przekonaniach i ideach. Cieszymy się, że rezygnacja została podjęta po modlitewnym skupieniu; mamy przez to pewność, że została podjęta w zgodzie z Waszym sumieniem, Monsignore. Jednocześnie pragniemy zapewnić Brata, że we własnych modlitwach będziemy polecać problemy trapiące Brata.
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.