Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
A ja mojemu Wojtusiowi takie coś kupiłem
[Obrazek: p-maska-calotwarzowa-optifit-twin-171524...ywell.webp]
Sam nie mam zamiaru czegoś podobnego nosić, bo jakoś śmiesznie w tym wyglądam ;D
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

Nie wiem czego Wy się boicie... Ja tam chodzę po całym Apostolskim Mieście i nic, prócz... ekhghke, eghke smogu mi nie przeszkadza.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Śmichy chichy, ale ten cały wirus obnaża słabość społeczeństwa konsumpcyjnego. Ludzie nie widzą nic zdrożnego w chodzeniu po galeriach, mają natomiast zamiar zamykać kościoły dla profilaktyki. Panika odbije się tylko i wyłącznie negatywnie na gospodarce, która w dzisiejszych czasach jak nigdy dotąd działa wedle naczyń połączonych, spadek Chin to spadek Niemiec, spadek Niemiec to kryzys w Polsce jako głównym dostawcy. Rozmawialiśmy sobie z kolegami, kto może za tym wszystkim stać (o ile to nie jest wirusek wykluty z chińskich bazarków), wedle rzymskiego "ten zrobił kto skorzystał" albo mamy do czynienia z działaniami Stanów Zjednoczonych chcących spowolnić chińską hegemonię w gospodarce albo z co ciekawe i możliwe działaniami Chin, jako zasłona dymna dla tematu Hongkongu i wprowadzenia restrykcyjniejszych metod kontroli społeczeństwa. Trzymajcie się tam w tej Polsce Smile
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

Nawet jeśli tak było, nawet jeśli Covid-19 to pandemia "kontrolowana" to trzeba powziąć środki ostrożności. Właśnie pan premier podczas konferencji prasowej ogłosił zamknięcie szkół i uczelni wyższych na dwa tygodnie, począwszy od poniedziałku - szybko to postępuje. Tak samo jak szybko rośnie liczba zarażonych.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Czy Uniwersytet Rotryjski tez będzie zamknięty?
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

A tę decyzję pozostawimy pod rozwagę Rektorowi naszej Alma Mater. Tongue
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

no ja nie wiem czy za dwa tygodnie to przejdzie
Odpowiedz

(11.03.2020, 11:45:27)Pius Leon II napisał(a): Nawet jeśli tak było, nawet jeśli Covid-19 to pandemia "kontrolowana" to trzeba powziąć środki ostrożności. Właśnie pan premier podczas konferencji prasowej ogłosił zamknięcie szkół i uczelni wyższych na dwa tygodnie, począwszy od poniedziałku - szybko to postępuje. Tak samo jak szybko rośnie liczba zarażonych.

Aktywność w mikronacjach w wyniku tej decyzji znacząco wzrasta... Smile
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

Dlatego nas to niezwykle cieszy!  Big Grin
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

Ja jednak, realnie, zachęcam do odśpiewywania Suplikacji. Rozsądek jest tu jak najbardziej potrzebny, ale o wierze nigdy nie wolno zapominać - nawet jak zamkną kościoły.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.