Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Decyzja Premiera okazała się, jak widzę, pewnym katalizatorem społecznej przezorności (żeby nie powiedzieć, paniki). Byłem dziś w kilku sklepach, w tym w centrum handlowym. Tłum ludzi, wszyscy robią spore zakupy, rozmawiają przy tym oczywiście o epidemii.
Widzę również bardzo pozytywne zjawiska, np. dokładne jak nigdy dotąd mycie rąk, regularna dezynfekcja dłoni specjalnymi preparatami. Stoimy przed ogromnym zagrożeniem, ale widać, że ludzie nie bagatelizują problemu.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

to ja nie swiruje i nie robie zapasów najwyżej nie bede mial co jeść. Bez przesady nie chce mi się kupować nadmiar jest tylko 27 osób zakażonych
Odpowiedz

Rozsądek, Wielebny Januszu. Rozsądek przede wszystkim - myć często ręce, uważać za co się łapie. I być dobrej myśli. Byle to nie wpadło w wir jak we Włoszech czy Niemiec.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(11.03.2020, 16:49:03)Janusz Zabieraj napisał(a): to ja nie swiruje i nie robie zapasów najwyżej nie bede mial co jeść. Bez przesady nie chce mi się kupować nadmiar jest tylko 27 osób zakażonych

Zapasy mają raczej znaczenie psychologiczne, trudno zbudować takie, które starczą na dłużej niż kilka dni. Myślę jednak, że nie jest to najgłupszy pomysł Smile Warto też pamiętać, że swego czasu i we Włoszech było "jedynie" 27 przypadków.
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep

Odpowiedz

A więc WHO ogłosiło pandemię. Ciekawe co nas czeka.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

tak było też z tą ptasia czy świnksa grypa. Dajcie spokój Ekcelencje bo ja nie poto zapisałem się do mikroświata zeby przejmować się prawdziwymi problemami ale dla odstresowania
Odpowiedz

W mikronacjach istnieje ogólnie przyjęta praktyka komentowania pewnych wydarzeń realnych. W ten sposób wymieniamy się poglądami i dowiadujemy się czegoś nowego. Nie widzę w tym nic złego, o ile tematy realne nie zdominują życia mikronacji Smile W niektórych państwach tak się działo i ma to bardzo zgubne skutki. Państwo staje się wówczas wyłącznie klubem dyskusyjnym.

Odpowiedz

Ale nie lepiej tutaj skupić się na życiu w Państwie Kościelnym Rotria i innych państwach wirutalnych zamiast martwić problemami które trapią nas poza internetem? takie jest moje skromne zdanie zwykłego księdza i oczywiście prosze księdza kardynała o wybaczneie
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Heh. 2 tygodnie koronaferii. Mycie rąk staje się modne, kupowanie makaronu, ryżu czy papieru toaletowego trwa od godz 13 xddddd

Kościołow nie zamkną amen. Wgl słuchałem trochę wojskowego wykładu na ten temat. Dowiedziałem się tam dosyć ciekawych rzeczy przez co sytuacja Włoch wydaje się logiczna. Polecam nie wydawać na pogrzeby tylko jechać do Toskanii i tam wydać wszytko, leżeć na plaży i mieć wszytko to jedynie w tele ;D
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

jakby podcieranie zadka było najważniejsze w trakcie globalnego krachu
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.