Hieronim Sieniawski 

Niezarejestrowany

Chodziło mi przede wszystkim o ilość nawiązanych i sformalizowanych relacji dyplomatycznych. Przy analizie można również wziąć pod uwagę trwałość danych traktatów czy zakres regulowanych spraw (choć znakomita większość to umowy uznaniowe, które są powielanie i mechanicznie podpisywane, a nie każdorazowo negocjowane). Zatem uwzględniwszy te racje, przeważające oraz najbardziej miarodajne (choć dalekie od ideału) pozostaje kryterium kwantytatywne.

Liczba postów: 2604
    Liczba wątków: 198

Czytałem wykład Wielebnego Dmowskiego i jestem pod wrażeniem kunsztu pracy statystycznej. Ja przy tylu liczbach dostałbym oczopląsu.

Liczba postów: 2687
    Liczba wątków: 254

(04.04.2020, 08:59:59)Pio Maria de Medici napisał(a):  Czytałem wykład Wielebnego Dmowskiego i jestem pod wrażeniem kunsztu pracy statystycznej. Ja przy tylu liczbach dostałbym oczopląsu.
Statystyki, zabawa liczbami - wspaniała rzecz. Osobiście uwielbiamy tego typu działalność. 

(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

Liczba postów: 413
    Liczba wątków: 24

Cieszę się z tak dobrego przyjęcia, może kiedyś spróbuję kolejnego podejścia w temacie matematyki. Jeszcze przed Wielkanocą chciałbym zrobić zrzutkę na wydział teologiczny z tematem biblijnym.