Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Informacje Ekonoma Patriarszego
Wysłałem już.
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

Grazie.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

W dniu dzisiejszym zostały wypłacone pensje za luty. Osoby, które nie otrzymały wynagrodzenia proszone są o informację w tym wątku wraz z nazwą konta w banku.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Przygotowano nowy zapis Księgi Majątków Ziemskich, a także zaktualizowano podatki oraz należności dla urzędników i funkcjonariuszy honorowych w PKR. W ciągu najbliższych godzin pieniądze za marzec i kwiecień według nowego mandatymentum zostaną przelane.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Po południu przygotuję także spis wynagrodzeń wszystkich person w Rotrii oraz otworzę możliwość zakupów - oczywiście po "wzroście" wynagrodzeń nastąpi "wzrost" cen.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Przed momentem wypłaciłem wszystkie wynagrodzenia za miesiąc III-IV. Nie wypłaciłem tylko Jego Eminencji Andreamowi von Salzie, bo nie wiem, które jest jego konto.

Wieczorem utworzę specjalny cennik i wątek do zakupów.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Po kilku godzinach pracy udało się przygotować wstępny kontur Apostolskiego Miasta z parcelami. Na dniach będę przygotowywał specjalizację parceli (zabytek, kościół, własność Patriarchy, miejsca urzędnicze; co na manufaktury, co na kamienice itd.). Zaktualizuję także cennik, bo zauważono pewne niedogodności.

[Obrazek: Rotria-AM-plan.png]
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Piękna mapa - z niecierpliwością czekamy na efekt końcowy!
Odpowiedz

Brakuje nam słów, aby wyrazić wdzięczność za trud i pracę włożone przez kardynała de Medici, aby Państwo Kościelne zyskało wielki dar w postaci mapy Apostolskiego Miasta. Bóg zapłać, Wasza Eminencjo.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Mapa bardzo piękna, widać dużo trudu włożonego w jej wykonanie. Przekonamy się jednak niebawem, czy pobudzi ona zebranych do udziału w systemie gospodarczym...
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.