Liczba postów: 2771
    Liczba wątków: 225

ks. prał. Janusz Adam Zabieraj SJ
Jego Magnificencja Rektor
Uniwersytetu Rotryjskiego
dr net. prof. UR Hieronim Sienawski
Wasza Magnificencjo,
zwracam się z uprzejmą prośbą o nostryfikację zdobytego przeze mnie w Księstwie Sarmacji stopnia naukowego doktora netowego. Stopień ów został mi nadany po odbyciu studiów doktoranckich w Hasselandzkiej Akademii Nauk za rozprawę "Reinkarnacja, czyli ponowne wcielenia dusz w mikroświecie", którą napisałem pod okiem prof. net. Piotra de Zayma. Jednocześnie wnoszę o zatrudnienie mnie na Uniwersytecie Rotryjskim na Wydziale Historii, który najbardziej odpowiada moim zainteresowaniom naukowym jako neksjalisty.
Cum debita reverentia, 
+ Janusz Zabieraj
29 V 2020 A.D.
Załączniki:
1. 
Akt nadania stopnia naukowego
2. 
Rozprawa doktorska
3. 
Praca magisterska

Hieronim Sieniawski 

Niezarejestrowany

Wielebny Monsignore,
z nieukrywaną radością przyjmuję wniosek - rozstanie on rozpatrzony w najbliższym czasie. Na chwilę obecną serdecznie gratuluję uzyskania biretu doktorskiego z tak egzotycznej dla Państwa Kościelnego dyscypliny, jak neksjalizm!

Dziękuję serdecznie. Dziś wygłosiłem w ramach Akademii Neksjalistycznej inaugurujący jej działalność 
wykład. Zachęcam do zapoznania się. Przybliżam w nim, czym jest neksjalizm mikronacyjny vel mikrozofia.

Wasza Eminencjo, 
Czcigodny Rektorze.
Do swojego dorobku pragnę dołączyć jeszcze kolejny 
wykład, skoro mój wniosek nie został jeszcze rozpatrzony.

Hieronim Sieniawski 

Niezarejestrowany

Wielebny Monsignore,
wniosek został rozpatrzony pozytywnie, czego skutkiem są wydane w tej sprawie dokumenty. Proszę skontaktować się z Dziekanem Wydziału Historycznego, aby ustalić szczegóły kooperacji. Życzę owocnej pracy na łonie naszej Alma Mater.

Magnificencjo Rektorze - z serca dziękuję. 

Liczba postów: 413
    Liczba wątków: 24

Jakkolwiek jestem bardzo sceptycznie nastawiony do działalności naukowego diaka Zayma i jego rozmaitych fikołków, tak gratuluję Wam uzyskania doktoratu. Obyście dalej rozwijali swoją działalność naukową, ze szczególnym uwzględnieniem Uniwersytetu Rotryjskiego.

Dziękuję. Postaram się jeszcze bardziej rozwinąć neksjalizm mikronacyjny poza to, co zrobił prof. net. de Zaym. Na UR w najbliższym czasie sporządzę kronikę rządów Ojca Świętego Piusa Leona II.

ks. bp dr net. Janusz Adam Zabieraj SJ
Jego Magnificencja Rektor
Uniwersytetu Rotryjskiego
dr net. Stanisław Dmowski
Wasza Magnificencjo,
zwracam się z uprzejmą prośbą o zmianę stosunku zatrudnienia na Wydziale Historii Uniwersytetu Rotryjskiego ze stanowiska adiunkta na stanowisko profesora uczelni. Od chwili uzyskania stopnia naukowego doktora netowego mój dorobek znacznie powiększył się, co przedstawiam w załączniku.
Cum debita reverentia, 
+ Janusz Zabieraj
11. 11. 2020 A.D.
Załączniki:
1. 
Kronika pontyfikatu Piusa Leona II
2. 
Kronika pontyfikatu Jana II
3. Ocena prawna niedopełnienia patriarszej koronacji w PKR
4. Ułomna metempsychoza
5. Seria wykładów w ramach Instytutu Mikrozofii na Akademii Neksjalistycznej

Liczba postów: 413
    Liczba wątków: 24

Wasza Ekscelencjo,
prośbie stało się zadość. Wyrażam nadzieję, że dalej będzie Ekscelencja prowadzić swoje prace, wzbogacając tym samym rotryjski dorobek naukowy.