Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Nasze rocznice już w sierpniu. Może warto je jakoś hucznie obejść?
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
Odpowiedz

(24.06.2020, 12:31:45)Pio Maria de Medici napisał(a): Nasze rocznice już w sierpniu. Może warto je jakoś hucznie obejść?
Sierpień jeszcze daleko  Big Grin
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

(24.06.2020, 12:31:45)Pio Maria de Medici napisał(a): Nasze rocznice już w sierpniu. Może warto je jakoś hucznie obejść?

Czemu nie...  Big Grin
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Koniecznie! Wcześniejsze planowanie z pewnością nam nie zaszkodzi Smile Prosimy Braci o przesyłanie wszystkich pomysłów dotyczących obchodów rocznicowych. Kto wie, może w tym roku będą one jeszcze bardziej oryginalne niż dotychczasowe.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
Odpowiedz

Wasza Świątobliwość
Chciałem w imieniu Monarchii Austro-Węgierskiej oficjalnie pogratulować wyboru na stolicę Pawłową.
Przybywam w imieniu Jego Cesarsko Królewskiej Mości Franciszka Leopolda I w sprawie ustaleń do przyszłego konkordatu

Poza tym przybywam na zaproszenie Eminencji Kardynała Mikołaja Dredera, z którym mój Brat był w przyjaźni.
Odpowiedz

Zachęcam do lektury.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
Odpowiedz

Panowie, mam pytanie, czy Rotria jeszcze funkcjonuje? Wszak każdy z nas jest przytłoczony realiozą, zdaję sobie z tego sprawę, nawet samemu jest mi ciężko, aby tu coś napisać, ale spoglądam co się dzieje, to jednak czas ruszyć naszą kochaną Rotri. Nie możemy stać w miejscu. Trzeba się rozwijać i iść do przodu, a zdaje się, że trochę zaległości mamy.
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
[Obrazek: adalbertus.abp.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Idea Rotrii nadal trwa, ale aktywność dosłownie zerowa.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
Odpowiedz

Drodzy Bracia,

to nasza wina, bowiem Patriarcha odpowiada za utrzymywanie aktywności w Państwie Kościelnym, a nas dotknęła nieoczekiwana realioza spowodowana sprawami najróżniejszymi - od awarii, po kwestie osobiste. Nie będziemy rozwijać tego usprawiedliwienia, bo z pewnością trudno usprawiedliwić taką nieobecność, ale zdajemy sobie sprawę z powagi zaniedbania i najmocniej za nie przepraszamy. Dołożymy wszelkich starań, żeby Rotria w najbliższych dniach odżyła i na nowo zaczęła tętnić aktywnością. Wszystkich Braci gorąco zachęcamy do pomocy i prosimy, abyście nie tracili entuzjazmu. Raz jeszcze najmocniej przepraszamy, prosząc zarazem o zrozumienie.

Z apostolskim błogosławieństwem,
Ioannes PP. II
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
Odpowiedz

Dołączę się do Jego Świątobliwości i również przeproszę za swoją nieobecnosc,; ja powrócę od wtorku, wtedy też zawitam do Rzeczypospolitej. Najbardziej jednak martwi nieobecność Sekretarza Stanu, brak tak ważnej dla Państwa Kościelnego persony, znacząco odbija się na poziomie aktywności w danym momencie.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
4 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.