Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Nasze rocznice już w sierpniu. Może warto je jakoś hucznie obejść?
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(24.06.2020, 12:31:45)Pio Maria de Medici napisał(a): Nasze rocznice już w sierpniu. Może warto je jakoś hucznie obejść?
Sierpień jeszcze daleko  Big Grin
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

(24.06.2020, 12:31:45)Pio Maria de Medici napisał(a): Nasze rocznice już w sierpniu. Może warto je jakoś hucznie obejść?

Czemu nie...  Big Grin
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Koniecznie! Wcześniejsze planowanie z pewnością nam nie zaszkodzi Smile Prosimy Braci o przesyłanie wszystkich pomysłów dotyczących obchodów rocznicowych. Kto wie, może w tym roku będą one jeszcze bardziej oryginalne niż dotychczasowe.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Wasza Świątobliwość
Chciałem w imieniu Monarchii Austro-Węgierskiej oficjalnie pogratulować wyboru na stolicę Pawłową.
Przybywam w imieniu Jego Cesarsko Królewskiej Mości Franciszka Leopolda I w sprawie ustaleń do przyszłego konkordatu

Poza tym przybywam na zaproszenie Eminencji Kardynała Mikołaja Dredera, z którym mój Brat był w przyjaźni.
Odpowiedz

Zachęcam do lektury.
Odpowiedz

Panowie, mam pytanie, czy Rotria jeszcze funkcjonuje? Wszak każdy z nas jest przytłoczony realiozą, zdaję sobie z tego sprawę, nawet samemu jest mi ciężko, aby tu coś napisać, ale spoglądam co się dzieje, to jednak czas ruszyć naszą kochaną Rotri. Nie możemy stać w miejscu. Trzeba się rozwijać i iść do przodu, a zdaje się, że trochę zaległości mamy.
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
[Obrazek: adalbertus.abp.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Idea Rotrii nadal trwa, ale aktywność dosłownie zerowa.
Odpowiedz

Drodzy Bracia,

to nasza wina, bowiem Patriarcha odpowiada za utrzymywanie aktywności w Państwie Kościelnym, a nas dotknęła nieoczekiwana realioza spowodowana sprawami najróżniejszymi - od awarii, po kwestie osobiste. Nie będziemy rozwijać tego usprawiedliwienia, bo z pewnością trudno usprawiedliwić taką nieobecność, ale zdajemy sobie sprawę z powagi zaniedbania i najmocniej za nie przepraszamy. Dołożymy wszelkich starań, żeby Rotria w najbliższych dniach odżyła i na nowo zaczęła tętnić aktywnością. Wszystkich Braci gorąco zachęcamy do pomocy i prosimy, abyście nie tracili entuzjazmu. Raz jeszcze najmocniej przepraszamy, prosząc zarazem o zrozumienie.

Z apostolskim błogosławieństwem,
Ioannes PP. II
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Dołączę się do Jego Świątobliwości i również przeproszę za swoją nieobecnosc,; ja powrócę od wtorku, wtedy też zawitam do Rzeczypospolitej. Najbardziej jednak martwi nieobecność Sekretarza Stanu, brak tak ważnej dla Państwa Kościelnego persony, znacząco odbija się na poziomie aktywności w danym momencie.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.