Liczba postów: 413
    Liczba wątków: 24

Wybory do sejmu sarmackiego wywołały w tym kraju wielkie poruszenie. Otóż do tamtejszego trybunały wpłynęły rozliczne protesty wyborcze sugerujące możliwe 
sfałszowanie wyborów, jakiego miał się dopuścić m.in. książe sarmacki 
Filip Gryf. Jak narazie chroni go immunitet, który wobec wybrania składu zdominowanego przez książęcych stronników, nie zostanie uchylony. Jeden z kontrkandydatów w dawnej elekcji książęcej
 namawia części składowe Sarmacji do wystąpienia z Księstwa w przypadku braku abdykacji X. Może być gorąco. W sprawie pojawia się również wątek rotryjski, w rzekome fałszowanie wyborów na korzyść księcia miał być w szczególności zamieszany 
jeden z duchownych rotryjskich.

Liczba postów: 2771
    Liczba wątków: 225

(28.07.2020, 11:09:03)Stanisław Dmowski napisał(a):  Wybory do sejmu sarmackiego wywołały w tym kraju wielkie poruszenie. Otóż do tamtejszego trybunały wpłynęły rozliczne protesty wyborcze sugerujące możliwe sfałszowanie wyborów, jakiego miał się dopuścić m.in. książe sarmacki Filip Gryf. Jak narazie chroni go immunitet, który wobec wybrania składu zdominowanego przez książęcych stronników, nie zostanie uchylony. Jeden z kontrkandydatów w dawnej elekcji książęcej namawia części składowe Sarmacji do wystąpienia z Księstwa w przypadku braku abdykacji X. Może być gorąco. W sprawie pojawia się również wątek rotryjski, w rzekome fałszowanie wyborów na korzyść księcia miał być w szczególności zamieszany jeden z duchownych rotryjskich. 
Jako Sarmata powiem, że sprawa jest dość zagmatwana i nie warto ferować wyroków przedwcześnie. Zobaczymy, co postanowi Trybunał. Niemniej emocje są i jest gorąco. 

Lepsze to w mikronacji niż nuda.

Liczba postów: 413
    Liczba wątków: 24

(28.07.2020, 12:38:41)Janusz Zabieraj napisał(a):   (28.07.2020, 11:09:03)Stanisław Dmowski napisał(a):  Wybory do sejmu sarmackiego wywołały w tym kraju wielkie poruszenie. Otóż do tamtejszego trybunały wpłynęły rozliczne protesty wyborcze sugerujące możliwe sfałszowanie wyborów, jakiego miał się dopuścić m.in. książe sarmacki Filip Gryf. Jak narazie chroni go immunitet, który wobec wybrania składu zdominowanego przez książęcych stronników, nie zostanie uchylony. Jeden z kontrkandydatów w dawnej elekcji książęcej namawia części składowe Sarmacji do wystąpienia z Księstwa w przypadku braku abdykacji X. Może być gorąco. W sprawie pojawia się również wątek rotryjski, w rzekome fałszowanie wyborów na korzyść księcia miał być w szczególności zamieszany jeden z duchownych rotryjskich. 
Jako Sarmata powiem, że sprawa jest dość zagmatwana i nie warto ferować wyroków przedwcześnie. Zobaczymy, co postanowi Trybunał. Niemniej emocje są i jest gorąco. 
 Lepsze to w mikronacji niż nuda.
Stąd w wypowiedzi pojawiło się słowo "rzekomo" i "możliwe", by nie stwierdzać niczego na starcie. Dawno żadnych informacji z zagranicy nie było stąd pozwoliłem sobie o notkę ze świata.

Hieronim Sieniawski 

Niezarejestrowany

Ja nie chcę nic mówić, ale ów duchowny popełnił również kanoniczne przestępstwo przekroczenia uprawnień (asystowanie przy zawieraniu małżeństwa przez diakona-celibatariusza), za które Inkwizycja zawioskowała do Jego Świątobliwości o wymierzenie kary, a co do tej pory nie nastąpiło...

Proszę nie być surowym wobec naszego Brata Tadeusza. Jego zaangażowanie i aktywność powinny być wzorem dla wyższego duchowieństwa. Realizuje on najlepiej swoje wirtualne ja, nie ulegając wypaleniu.
PS Nie mówię tutaj o łamaniu prawa, jeśli zarzuty się potwierdzą.

1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
	  • Fiodor Godunow

Liczba postów: 2687
    Liczba wątków: 254

W RON zwołałem obrady 
sejmu elekcyjnego.  Zachęcam do regularnego śledzenia przebiegu elekcji. Dla mnie osobiście jest to nowa rola, którą jestem bardzo podekscytowany. 

(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

Liczba postów: 2919
    Liczba wątków: 344

Wasza Eminencjo,
błogosławimy szczerze Rzeczypospolitej i życzymy podjęcia jak najlepszej decyzji. Prosimy o poinformowanie nas o wyniku elekcji 

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

Liczba postów: 2687
    Liczba wątków: 254

(29.07.2020, 20:40:44)Jan II napisał(a):  Wasza Eminencjo,
błogosławimy szczerze Rzeczypospolitej i życzymy podjęcia jak najlepszej decyzji. Prosimy o poinformowanie nas o wyniku elekcji 
Bóg zapłać. Oczywiście z wielką przyjemnością poinformuję na łamach forum Państwa Kościelnego o wyniku nadchodzącej elekcji.

(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

Jacy kandydaci brani są pod uwagę? Szlachta woli "Piasta" czy kogoś z zagranicy?

Liczba postów: 983
    Liczba wątków: 88

Coś tam wiem, ale mogę powiedzieć tylko tyle, że Piasta