Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Nie można spoczywać na laurach, po weekendowej nieobecności powróciłem, zaległości nadrobiłem oraz przypisałem do profilu wszystkie nadane medale i ordery (podczas audiencji koronacyjnej oraz tej z dnia Wniebowzięcia NMP). Czy zostało coś zaległego do zrobienia?
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Gagik Bagratyda
Odpowiedz

Eminencjo
Wydaje mi się, że należy uregulować sprawy Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie.
Odpowiedz

(18.08.2020, 18:07:56)Andrew von Habsburg napisał(a): Eminencjo
Wydaje mi się, że należy uregulować sprawy Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie.

Planowany jest Sobór poświęcony ceremoniom kościołów wschodnich; może wtedy usiądziemy do rozmów z Zakonem?
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

Nie wiem czy w dobrym miejscu zadaję pytanie
W statucie Zakonu Krzyżackiego napisane jest że posiada wojsko
Z tego co się zorientowałem, jesteśmy w początkach XX wieku
Jakie uzbrojenie może posiadać Zakon ?
Odpowiedz

(24.08.2020, 10:16:24)Andrew von Habsburg napisał(a): Nie wiem czy w dobrym miejscu zadaję pytanie
W statucie Zakonu Krzyżackiego napisane jest że posiada wojsko
Z tego co się zorientowałem, jesteśmy w początkach XX wieku
Jakie uzbrojenie może posiadać Zakon ?

Hmm, zapewne takie jakie było używane przez różne armie na przełomie XIX i XX wieku.
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

To bardzo dobra odpowiedź.

Druga sprawa to czy w arsenale Gwardii może też być sprzęt z epoki XX w. Tak naprawdę zawsze Gwardia Papieska była świetnie uzbrojona - spójrzmy choć teraz.
Odpowiedz

(24.08.2020, 10:51:43)Andrew von Habsburg napisał(a): To bardzo dobra odpowiedź.

Druga sprawa to czy w arsenale Gwardii może też być sprzęt z epoki XX w. Tak naprawdę zawsze Gwardia Papieska była świetnie uzbrojona - spójrzmy choć teraz.

Myślę, że nic nie stoi na przeszkodzie. Aczkolwiek należy zachować w tym umiar. Przypominam, że żyjemy na przełomie XIX/XX wieku, taką ostateczną datą wyznaczającą nasze ramy czasowe jest 1962 rok. Tej granicy się trzymajmy
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

a ja myślałem że granica czasowa jest 1914, przecież potem wszystko się strasznie zmienia.
W taki razie 1920 będzie OK ?
Odpowiedz

(24.08.2020, 11:31:46)Andrew von Habsburg napisał(a): a ja myślałem że granica czasowa jest 1914, przecież potem wszystko się strasznie zmienia.

W sumie uzbrojenie z okresu Wielkiej Wojny może być interesujące. Niech zatem tak będzie.
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

(24.08.2020, 11:31:46)Andrew von Habsburg napisał(a): a ja myślałem że granica czasowa jest 1914, przecież potem wszystko się strasznie zmienia.

W sumie uzbrojenie z okresu Wielkiej Wojny może być interesujące. Niech zatem tak będzie.
Kardynał biskup Ostii

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.