24.08.2020, 11:51:11
To ostanie moje pytanie
Gdzie ma kupować wyposażenie dla Gwardii i Zakonu ?
i z czego mam je finansować ?
Gdzie ma kupować wyposażenie dla Gwardii i Zakonu ?
i z czego mam je finansować ?
|
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
|
|
24.08.2020, 11:51:11
To ostanie moje pytanie
Gdzie ma kupować wyposażenie dla Gwardii i Zakonu ? i z czego mam je finansować ?
24.08.2020, 12:29:55
(24.08.2020, 11:51:11)Andrew von Habsburg napisał(a): To ostanie moje pytanie Na to pytanie powinien odpowiedź Ekonom Patriarszy. @Pio Maria de Medici (-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii
![]()
25.08.2020, 15:07:22
Ekscelencjo Pio Maria de Medici
Bardzo proszę o informację z jakich pieniędzy mam finansować Bronxu wyposażenie Gwardia i Zakonu
26.08.2020, 17:05:29
@Adalbertus Pronobis
Wasza Ekscelencjo, Odnosząc się do Sprawozdania z przeprowadzonej wizytacji w Rzeczypospolitej Obojga Narodów, chciałbym się spytać: czy Diecezja Wileńska nie funkcjonuje obecnie? Wydawało mi się, że tak mówi prawo, a konkretnie Bulla Gaude Mater Poloniæ Z góry dziękuję za odpowiedź. Poza tym, cieszę się z przeprowadzonej wizytacji i z wniosków z niej. Uważam, że Wasza Ekscelencja uczyniła sporo dobrej pracy. ![]() Z poważaniem,
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci Hetman wielki i podskarbi wielki Starosta brzeskolitewski Rector Universitatis Cracoviensis
26.08.2020, 18:10:07
Diecezja wileńska jest w unii personalnej z archidiecezją gnieźnieńską.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
![]()
26.08.2020, 18:17:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26.08.2020, 18:17:50 przez Michał Franciszek Lisewicz.)
Tak, na to wygląda. :-)
Co nie zmienia faktu, że i tamta istnieje. ![]() Ale to może szczegóły...
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci Hetman wielki i podskarbi wielki Starosta brzeskolitewski Rector Universitatis Cracoviensis
26.08.2020, 18:41:49
(26.08.2020, 17:05:29)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): @Adalbertus Pronobis Diecezja Wileńska może i funkcjonuje, ale jak spoglądałem to ostatni jakikolwiek spis miał miejsce bardzo dawno. Stad uważam, że można ją przenieść do archiwum, ale zarządzenie to jest propozycją. Decyzja należy do Prymasa RON. (-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
![]()
26.08.2020, 19:08:03
Również i ja - jako Prymas Rzeczypospolitej - jestem bardzo zadowolony z wizytacji, z wniosków płynących z obecności Ekscelencji Prefekta oraz wielu porad w jakim kierunku rozwinąć Kościół Rotryjski w RON. Składam Ekscelencji Prefektowi podziękowania w imieniu wiernych z Polski i Litwy. Liczę, że sprostam oczekiwaniom postawionym przez Kongregację.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii
![]()
26.08.2020, 22:40:06
Uważam jednak, że co do Diecezji Wileńskiej, nie należy jej usuwać bez stosownej bulli. Chyba że chodzi tylko o prace porządkowe na forum Kościoła Rotryjskiego w Rzeczypospolitej Obojga Narodów.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
26.08.2020, 23:55:40
Zgadzam się. Najlepiej wcielić jej tereny do archidiecezji gnieźnieńskiej.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
![]() |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |