Liczba postów: 507
Liczba wątków: 79
(26.08.2020, 22:40:06)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Uważam jednak, że co do Diecezji Wileńskiej, nie należy jej usuwać bez stosownej bulli. Chyba że chodzi tylko o prace porządkowe na forum Kościoła Rotryjskiego w Rzeczypospolitej Obojga Narodów.
Na razie prace porządkowe na forum
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
Liczba postów: 876
Liczba wątków: 12
Dobrze. Rozumiem. :-)
Swoją drogą, w Katedrze Wileńskiej odbywały się uroczystości. Także istnieje poddział Parafii pw. matki Bożej Ostrobramskiej w Wilnie.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
(25.08.2020, 15:07:22)Andrew von Habsburg napisał(a): Ekscelencjo Pio Maria de Medici
Bardzo proszę o informację z jakich pieniędzy mam finansować Bronxu wyposażenie Gwardia i Zakonu
Zawezwano moją skromną osobę, więc odpowiem:
Wasza Cesarska, Królewska i Apostolska Wysokość,
Przewielebny Księże Kardynale,
sprawami finansów zajmę się po 1 września - w najbliższych dniach będę miał turbulencje związane z tymczasową przeprowadzką, ale zaraz po niej zajmę się sprawami finansowymi - w tym mapą (myślę, że idziemy już ku końcowi) i wszystkich kont.
Pozdrawiam ciepło,
(-) P. M. C. de Medici
Liczba postów: 1134
Liczba wątków: 8
Wasza Eminencjo
Nie jestem Kardynałem, mój Brat nim był
Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
To było akurat kierowane do JE Mikołaja Dredera. Ale kto wie... może pójdzie WCKiAW w ślady brata?
Liczba postów: 1134
Liczba wątków: 8
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
Dobiegł końca miesiąc sierpień, więc czas go podsumować w oparciu o statystyki z leockiego ISMu. W sierpniu napisaliśmy 403 posty, co można uznać za przyzwoity wynik, ze średnią 23.71 na mieszkańca. Najwięcej postów napisałem osobiście - 110, na drugim miejscu uplasował się Janusz Zabieraj - 83, a podium zamyka Pio de Medici - 63 posty. Gratulacje dla naszego tercetu!  Pomiędzy 3. a 4. miejscem jest gigantyczna przepaść, 4. w rankingu Taddeo Piccolomini napisał 22 posty. Aktywność w sierpniu to wielka sinusoida, wiadomo - okres urlopowy, zamieszanie z regencją, etc. Niemniej cieszy stabilnie pikująca do góry aktywność, doświadczonym okiem uważam, że potrzeba nam niewiele do stabilizacji aktywności na poziomie 15-20 postów dziennie. Jest to jak najbardziej wykonalne, czego dowodzą poprzednie miesiące. Ale przechodząc do meritum - najaktywniejszym dniem w sierpniu był 5. oraz 19. dzień tego miesiąca - w tych dniach na naszym forum zostało opublikowane po 43 posty. Brawo, świetny wynik! Czarnym punktem w sierpniu natomiast jest 8. oraz 23. dzień VIII miesiąca roku - wtedy też na naszym forum pojawiło się zero, wielkie zero nowych wypowiedzi. Średnia dzienna nowych wiadomości wynosi 13.00, więc w gruncie rzeczy nie jest to zły wynik.
Osobiście życzę nam wszystkim, abyśmy wspólnie we wrześniu wykręcili lepszy wynik, z lepszą dzienną średnią nowych wiadomości.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
(02.09.2020, 10:37:21)Mikołaj Dreder napisał(a): Dobiegł końca miesiąc sierpień, więc czas go podsumować w oparciu o statystyki z leockiego ISMu. W sierpniu napisaliśmy 403 posty, co można uznać za przyzwoity wynik, ze średnią 23.71 na mieszkańca. Najwięcej postów napisałem osobiście - 110, na drugim miejscu uplasował się Janusz Zabieraj - 83, a podium zamyka Pio de Medici - 63 posty. Gratulacje dla naszego tercetu! Pomiędzy 3. a 4. miejscem jest gigantyczna przepaść, 4. w rankingu Taddeo Piccolomini napisał 22 posty. Aktywność w sierpniu to wielka sinusoida, wiadomo - okres urlopowy, zamieszanie z regencją, etc. Niemniej cieszy stabilnie pikująca do góry aktywność, doświadczonym okiem uważam, że potrzeba nam niewiele do stabilizacji aktywności na poziomie 15-20 postów dziennie. Jest to jak najbardziej wykonalne, czego dowodzą poprzednie miesiące. Ale przechodząc do meritum - najaktywniejszym dniem w sierpniu był 5. oraz 19. dzień tego miesiąca - w tych dniach na naszym forum zostało opublikowane po 43 posty. Brawo, świetny wynik! Czarnym punktem w sierpniu natomiast jest 8. oraz 23. dzień VIII miesiąca roku - wtedy też na naszym forum pojawiło się zero, wielkie zero nowych wypowiedzi. Średnia dzienna nowych wiadomości wynosi 13.00, więc w gruncie rzeczy nie jest to zły wynik.
Osobiście życzę nam wszystkim, abyśmy wspólnie we wrześniu wykręcili lepszy wynik, z lepszą dzienną średnią nowych wiadomości. 
Świetna statystyka, ciekawie się to czyta.
Liczba postów: 413
Liczba wątków: 24
Serce się raduje na każde dobre wiadomości dotyczące Rotrii. Sierpień jak to sierpień, miesiąc wakacyjny, odpoczynkowy to i aktywności nie należało się spodziewać a pomimo tego brawa dla tych, którym chciało się. Oby wrzesień był dla nas dobrym miesiącem, zwłaszcza pod względem zaangażowania wszystkich współtworzących owczarnię Pana.
Liczba postów: 2687
Liczba wątków: 254
(02.09.2020, 11:03:32)Stanisław Dmowski napisał(a): Serce się raduje na każde dobre wiadomości dotyczące Rotrii. Sierpień jak to sierpień, miesiąc wakacyjny, odpoczynkowy to i aktywności nie należało się spodziewać a pomimo tego brawa dla tych, którym chciało się. Oby wrzesień był dla nas dobrym miesiącem, zwłaszcza pod względem zaangażowania wszystkich współtworzących owczarnię Pana.
Wszystkie znaki na niebie i ziemi pozwalają zakładać, że tak będzie. Tym bardziej, że większość mikronacji notuje znaczy wzrost aktywności w miesiącach jesienno-zimowych. Będzie lepiej!
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
|