Liczba postów: 8
    Liczba wątków: 6

Rozumiem, że moje wojska przybędą na teren Rotrii dopiero drugiego dnia, tj. 25.06? Chciałbym, aby częścią moich sił dowodzili inni dowódcy z Rzeczypospolitej, np. pan Ivan von Lichtenstein. Czy byłaby taka możliwość?
Swoją drogą, widzę, że został w tym wydarzeniu użyty mój pomysł na prowadzenie kampanii wojennej - jest mi miło, że zyskał on uznanie w mikroświecie 

Książę na Bydgoszczy i Wyszogrodzie
Ambasador Rzeczypospolitej

Liczba postów: 989
    Liczba wątków: 43

Powinna być. Ja jutro wyjeżdżam na kilka dni  :'(więc będę musiał złożyć dowództwo. 

Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji

Liczba postów: 59
    Liczba wątków: 2

Ja przez wakacje mam ograniczony internet, ale będę aktywny podczas rekonkwisty.

Jan Lubomirski, herbu Wąż, pan na Korsuniu , Komisarz Miast Królewskich, Książę Sofii, członek pocztu hetmańskiego.

Liczba postów: 48
    Liczba wątków: 4

Potwierdzam chęć dowodzenia II Dywizją Rodu von Tauer w imieniu JKM Sebastiana Januarego i dziękuję mu za okazane zaufanie. W sobotę nie będę mógł dowodzić, jednakże w pozostałe dni - oczywiście tak.

Prześwietny Hrabia Księstwa Sarmacji
Hrabia Bracciano w Państwie Kościelnym Rotria
Wojewoda kijowski w Rzeczpospolitej Obojga Narodów
Pułkownik, dowódca Dywizji Zaporoskiej

Liczba postów: 1072
    Liczba wątków: 195

Nie widzimy przeszkód by właściciele oddziałów powierzyli dowództwo nad nimi innym osobom. My sami powierzamy dowództwo nad wojskami Mediolanu naszemu wnukowi Jego Eminencji Wilhelmowi Orańskiemu, zaśnad oddziałami Gwardii Patriarszej Jego Wielkoksiążęcej Mości Karolowi Medycejskiemu.

Jego Eminencja Albert Orański 

Liczba postów: 2014
    Liczba wątków: 65

Jeżelibym kazał 
swoim prywatnym bojówkarzom przebrać się tak, aby dostosować ich stan do klimatu Rotrii to mogliby wspomóc tę akcję w zamian za możliwość wzięcia w jasyr kilkudziesięciu złapanych rebeliantów. Ewentualnie mógłbym spróbować ściągnąć swoje lotaryńskie wojska z Moreniki, ale to potrwa trochę dłużej. 

Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani 
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus

Liczba postów: 125
    Liczba wątków: 11

Mam pytanie - czy od strony zarządzania Rekonkwistą coś się w ogóle dzieje? Bo mam wrażenie, że to co się wydarza, to dzieje się wszystko niezależnie od siebie, nie aktualizowana jest mapka i nie bardzo wiadomo, czy Rekonkwista trwa, czy podzieliła się już na kilka osobnych wątków. Jakikolwiek komunikat w miejsce ciszy byłby dobry, jak real przygniata to wiadomo, że się wszystkiego nie zrobi, ale przynajmniej zapowiedzieć nieobecność czy coś.

/-/ brat Μακαρηος 
Archimandryta Zakonu Bazylianów
GG: 57248945

Liczba postów: 1072
    Liczba wątków: 195

Aktualnie panujem pewnego rodzaju swoboda fabularna. Każdy sam decyduje o przebiegu swoich działań i ich rezultatach. Postaramy się jednak, by dotychczasowe wydarzenia zostały uporządkowane w zbiorczym komunikacie, a dalsza część kampani była prowadzona prze Mistrza Gry. 

Jego Eminencja Albert Orański 

Liczba postów: 125
    Liczba wątków: 11

Wasza Świętobliwość,
Dziękuję za informację. Po prostu nie czułem się pewnie podejmować decyzje co do sukcesów czy porażek moich wojsk przy nieobecności Mistrza Gry.

/-/ brat Μακαρηος 
Archimandryta Zakonu Bazylianów
GG: 57248945

Liczba postów: 891
    Liczba wątków: 148

Dziś zamkniemy rozdział z Okrutnikiem Sewerynem. Jutro pojawi się zaktualizowana mapa walki i opowieści Mistrza Gry. Przepraszam za utrudnienia fizyczne i techniczne (laptop, a potem potop).

Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.