Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Na Piazzna Navona przybył orszak złożony z jadącego na kucyku młodzieńca i towarzyszącej mu grupy zbrojnych jeźdźców, z których jeden dzierżył sztandar z herbem rodu Faradobusów, a inny flagę Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu.
Dzień dobry, szczęść Boże,
nazywam się Ametyst i pochodzę z królewskiego rodu Faradobusów. Pracuję jako płatny agent bialeński na tronie Hirschbergii i Weerlandu i francuski na tronie Anglii i Walii, ale to drugie to tylko na papieże papierze. Poza tym jestem bialeńskim arystokratą sprawującym urząd ministra propagandy w rządzie Księcia Prezydenta Medycejskiego, a także znanym przedsiębiorcą, oligarchą, wybitnym dowódcą i wychowawcą wielu pokoleń monarchosocjalistów. Dodam jeszcze, że mój były zięć władał kiedyś tymi sławnymi i doświadczonymi przez Sternika ziemiami.
Po raz pierwszy od początku mojego pontyfikatu na Tronie Przemysła postanowiłem odwiedzić Rotrię, która w końcu leży nie tak daleko mojej Ojczyzny, aby rozwinąć przyjacielskie stosunki i poznać Waszego Wielkiego Papę, o którym tak wiele słyszałem. Poza tym planuję zrobić małe zakupy i pozwiedzać. W prezencie przywiozłem Wam roczny zapas gumy Turbo, którą podrabiamy w Hirschbergii, abyście nie mówili, że Wam nie dali nigdy.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 989
Liczba wątków: 43
Wielkiego Papę Co to ma znaczyć? >
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Tak moi szpiedzy nazywali tutejszego Władcę, o którym mówili, że jest bardzo potężny i poważany.
Liczba postów: 989
Liczba wątków: 43
Więcej szacunku dla Jego Świątobliwości. >
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Liczba postów: 1072
Liczba wątków: 195
(23.06.2016, 20:02:50)Jacek Ostrogski link napisał(a): Wielkiego Papę Co to ma znaczyć? > (23.06.2016, 20:09:21)Jacek Ostrogski link napisał(a): Więcej szacunku dla Jego Świątobliwości. >
Drogi Panie - oburzenie jest niepotrzebne. Taki już urok ZSKHiW.
Mości Panie Ametyście - witamy w Rotrii.
/-/ Wielki Papa
Jego Eminencja Albert Orański
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
(23.06.2016, 19:56:20)Ametyst I Dziecię link napisał(a): Na Piazzna Navona przybył orszak złożony z jadącego na kucyku młodzieńca i towarzyszącej mu grupy zbrojnych jeźdźców, z których jeden dzierżył sztandar z herbem rodu Faradobusów, a inny flagę Zjednoczonego Socjalistycznego Królestwa Hirschbergii i Weerlandu.
Dzień dobry, szczęść Boże,
nazywam się Ametyst i pochodzę z królewskiego rodu Faradobusów. Pracuję jako płatny agent bialeński na tronie Hirschbergii i Weerlandu i francuski na tronie Anglii i Walii, ale to drugie to tylko na papieże papierze. Poza tym jestem bialeńskim arystokratą sprawującym urząd ministra propagandy w rządzie Księcia Prezydenta Medycejskiego, a także znanym przedsiębiorcą, oligarchą, wybitnym dowódcą i wychowawcą wielu pokoleń monarchosocjalistów. Dodam jeszcze, że mój były zięć władał kiedyś tymi sławnymi i doświadczonymi przez Sternika ziemiami.
Po raz pierwszy od początku mojego pontyfikatu na Tronie Przemysła postanowiłem odwiedzić Rotrię, która w końcu leży nie tak daleko mojej Ojczyzny, aby rozwinąć przyjacielskie stosunki i poznać Waszego Wielkiego Papę, o którym tak wiele słyszałem. Poza tym planuję zrobić małe zakupy i pozwiedzać. W prezencie przywiozłem Wam roczny zapas gumy Turbo, którą podrabiamy w Hirschbergii, abyście nie mówili, że Wam nie dali nigdy.
Myślałem, że tylko ja znam ten filmik.  Jego Świątobliwość dziękuje za gumę. Jak mu dadzą, to zje. ;p
(23.06.2016, 20:09:21)Jacek Ostrogski link napisał(a): Więcej szacunku dla Jego Świątobliwości. >
Przecież szanuję Waszego Wodza, bo jest wielki i potężny.
(23.06.2016, 21:11:07)Sykstus IV link napisał(a): Mości Panie Ametyście - witamy w Rotrii.
/-/ Wielki Papa 
Pozdrawiam Was i całą Waszą Świątobliwość! Oby Wielki Sternik obdarzył Was mądrością, a szczęściem lud tutejszy.
(24.06.2016, 10:50:18)Severino Castiglioni link napisał(a): Myślałem, że tylko ja znam ten filmik. Jego Świątobliwość dziękuje za gumę. Jak mu dadzą, to zje. ;p
Co drugi Bialeńczyk widział nielegalną kopię, którą wykradziono z Wienisławowa.
Liczba postów: 891
Liczba wątków: 148
Witam drogiego ex-teścia. Co Cię Ametystku tutaj przygnawa?
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.
Poza tym co napisałem powyżej to czysta ciekawość, bo ta rekonkwista zapowiada się fajnie.
Liczba postów: 667
Liczba wątków: 80
Witamy Brata Ametysta 
Cóż za hmm... szlachetne imię!
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
|