Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
W Palatynacie Leocji postanowiłem rozpocząć szlachetną inicjatywę prezentowania Słowa Bożego oraz innych mądrych tekstów na wzór Wielkich Mistrzów Zakonu Krzyżackiego. Mam nadzieję, że inicjatywa tam się przyjmie.
Odpowiedz

(06.10.2020, 12:26:27)Pio Maria de Medici napisał(a): Ponownie Rotria wyprzedziła realny Kościół... Tym razem nawet i z encyklikami. Nowa Encyklika Ojca Świętego Franciszka "Tutti fratelli", którą rozpoczął pisać podczas pandemii COVID-19 traktuje o... braterstwie i przyjaźni społecznej.

Czyżby papież Franciszek czytał "Mandatum Novum" Jana I?

Jak to powiedział kiedyś pewien kapłan z Wadowic: "jest możliwe". Patrząc jednak po wielkiej liczbie cytowań pewne jest jedno, papież musi bardzo pamiętać swoje poprzednie dzieła lub chociaż przewertował je porządnie. ;)

(08.10.2020, 13:07:27)Janusz Zabieraj napisał(a): W Palatynacie Leocji postanowiłem rozpocząć szlachetną inicjatywę prezentowania Słowa Bożego oraz innych mądrych tekstów na wzór Wielkich Mistrzów Zakonu Krzyżackiego. Mam nadzieję, że inicjatywa tam się przyjmie.

Właściwie to dzieje się tam coś ciekawego? Dawno nie zaglądałem a pamiętam, że swego czasu byli bardzo aktywni i pod względem jakości bardzo się wyróżniali.
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

Aktywność była słabsza, ale teraz się polepsza. Dyskutujemy na temat lenn.
Odpowiedz

Zbliża się konklawe, to i aktywność narasta. Ja przepraszam, że mnie nie było - ale mnie choroba zmogła. Już jest lepiej. Tak samo pozdrawia Was Adalbertus, którego choroba niestety mocniej zmogła.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Mikołaj Dreder, Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

[Obrazek: comment_nmUQSeJxtt5tGpU4MdWTwzDHYlj5F18d.gif]

niech się Adalbertus trzyma, będzie, o tak!
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

(12.10.2020, 11:54:02)Stanisław Dmowski napisał(a): [Obrazek: comment_nmUQSeJxtt5tGpU4MdWTwzDHYlj5F18d.gif]

niech się Adalbertus trzyma, będzie, o tak!

Racja, brakuje go tu.
Odpowiedz

Wczoraj zajęliśmy pierwsze miejsce pod względem aktywności bijąc konkurencję, a wręcz nokautując. Smile Na naszym forum pojawiło się rekordowe 55 postów, a drugi w dziennym zestawieniu Palatynat Leocji miał opublikowanych 28 wypowiedzi. Jestem pod wrażeniem. Oby tak dalej!  Big Grin
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Myślę, że przez kilka najbliższych dni jesteśmy w stanie podbić statystki. Na jak długo? Nie wiadomo.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(13.10.2020, 09:00:39)Pio Maria de Medici napisał(a): Myślę, że przez kilka najbliższych dni jesteśmy w stanie podbić statystki. Na jak długo? Nie wiadomo.

Oby na jak najdłużej. Historia pokazuje, że letni hamulec aktywności we wrześniu i październiku odchodzi w niepamięć. Zapewne tak będzie i w tym roku.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Wczoraj wyjątkowo gorąco dyskutowaliśmy. Narasta to od kilku dni. I bardzo dobrze.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.