25.10.2020, 12:21:57
Jak się nic nie śni.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
![[Obrazek: 99633905753129374.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1018/99633905753129374.png)
|
Prywatna kaplica kard. de Medici y Zep
|
|
25.10.2020, 12:21:57
Jak się nic nie śni.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
![]()
25.10.2020, 13:43:56
(25.10.2020, 12:07:37)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Śniło mi się, że Pius Leon II znosi celibat. O proszę. (-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
![]()
25.10.2020, 15:05:05
Pokolenie PL2.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. ![]()
25.10.2020, 21:26:05
A odprawiał już Eminencja nabożeństwo przebłagalne, bo któryś z Żandarmów ordynarnie skopcił się w kaplicy?
† PIO DE MEDICI
![]()
26.10.2020, 22:36:58
Ku czci Piusa Leona II
Kardynałowi de Medici y Zep wielokrotnie zarzucano obsesję na punkcie Piusa III. Nie jest to zarzut bezpodstawny, gdyż z polecenia kardynała wystawiono niegdyś potężny posąg tegoż Patriarchy. Fanatyzm Medyceusza sięga jednak dalej, bowiem ujawniono niedawno, że jest on tzw. Drederowym dzieckiem i należy do Pokolenia PL2. Postępując zgodnie z etosem tych grup, Jego Eminencja postanowił uczcić Piusa Leona II stosownym posągiem umieszczonym w kaplicy. Udał się więc do jednego z toskańskich artystów i poprosił o stworzenie Dredera, jakiego nie widział jeszcze nikt.
Treść tej prośby, połączona dodatkowo z przesadnie awangardowymi zapędami mistrza, poskutkowała dziełem, jakiego rzeczywiście nie widział jeszcze nikt.
Kardynał był nieco zmieszany, gdy odebrał wklęsłego Piusa Leona II, który wodził za nim wzrokiem, gdziekolwiek się znalazł.
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. ![]()
26.10.2020, 23:27:39
Moja babcia miała takiego, niestety zaginął zanim już po jej śmierci pojechałem do jej mieszkania ratować to cudo. Było już za późno, wujek gdzieś wywalił.
(nie żeby sama to kupowała, jakaś daleka rodzina jej wysłała) Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
![]()
27.10.2020, 14:35:13
I pomyśleć, jakby wyglądał Wasz pontyfikat, gdybyście byli tak aktywni Eminencjo, to by było...
![]()
27.10.2020, 16:28:24
(27.10.2020, 14:35:13)Stanisław Dmowski napisał(a): I pomyśleć, jakby wyglądał Wasz pontyfikat, gdybyście byli tak aktywni Eminencjo, to by było... To prawda, nieaktywność pogrzebała wszystkie plany na ten pontyfikat, o stojących przed nim szansach nie wspominając. Na całe szczęście mam teraz dużo więcej czasu niż za tych feralnych tygodni, więc staram się być aktywnym kardynałem, skoro aktywnym patriarchą nie zdołałem być
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. ![]() |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |