Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z życia Bari i Bolonii
Dałem zlecenie Heroldowi Wielkiemu Sarmacji niezłomnemu Magnumowi, określając kolory oraz element gór i "kosmiczny". Dałem poza tym wolną rękę. Wyszło jak zwykle genialnie. Smile Wink Flaga Vernonów jest czadowa.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Taddeo Piccolomini
Odpowiedz

Vernończycy, jak widzimy, to bardzo rozrywkowy naród. Big Grin
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Od wczoraj Vernończycy mają nową pieśń, która obok Polki stanowi ich nieoficjalny hymn. Tak, Vernończycy to naród, którego przedstawicieli nikt nie pyta o imię. I od zawsze walczą z ostrym cieniem mgły.

Odpowiedz

Chciałoby się powiedzieć, że I Raper RP to zaiste człowiek renesansu i mnogich talentów Big Grin Mam przy tym nadzieję, że Vernończycy zwyciężą w tej nierównej walce z ostrym cieniem mgły.
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Skąd on w ogóle wytrzasnął ten motyw przewodni swojego rapowania? Bo ktoś już coś przebąkiwał, że to z pewnej żydowskiej książki...
[Obrazek: 5tcreVe.png]
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

W mojej opinii to głęboko zakorzeniony wątek autobiograficzny - jako że Pan Duda pochodzi z Krakowa, to nierzadko (szczególnie w zimie, kiedy stężenie pyłów doskwiera) przychodziło mu zmagać się z ostrym, i to dosłownie, cieniem mgły Big Grin
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Vernonowie lubią piłkę nożną. Na dzisiejszym meczu w Ruvio di Puglia obecny był właściciel Bari oraz rodowity Vernończyk ks. prał. Janusz Adam Zabieraj SJ. Kibicował, krzyczał głośno i raczył się narodowym trunkiem Vernonów, czyli piwem.

Odpowiedz

W Ruvio di Puglia czeka każdego wiele atrakcji. Jedną z nich jest obserwowanie łosia w zagrodzie na obrzeżach miasta.

Odpowiedz

Dziś przed południem ksiądz biskup Janusz Adam Zabieraj SJ dowiedział się, że na terenie Bolonii założony został zbór protestancki, zwany Kościołem Radości Bożej. Biskup Zabieraj jest ekumenistą i postanowił bliżej się mu przyjrzeć. Poprosił współpracownika, aby ten wziął udział w ich nabożeństwie. Oto, jaki materiał otrzymał.

[-] 4 użytkowników lubi ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep, Gagik Bagratyda, Mikołaj Dreder, Pio Maria de Medici
Odpowiedz

Ta charakteryzacja na wiadomy kolor liturgiczny to z racji Zaduszek i Requiem?
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.