Liczba postów: 2771
    Liczba wątków: 225

Dałem zlecenie Heroldowi Wielkiemu Sarmacji niezłomnemu Magnumowi, określając kolory oraz element gór i "kosmiczny". Dałem poza tym wolną rękę. Wyszło jak zwykle genialnie. 

Flaga Vernonów jest czadowa.

Liczba postów: 2687
    Liczba wątków: 254

Vernończycy, jak widzimy, to bardzo rozrywkowy naród. 

(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

Od wczoraj Vernończycy mają nową pieśń, która obok Polki stanowi ich nieoficjalny hymn. Tak, Vernończycy to naród, którego przedstawicieli nikt nie pyta o imię. I od zawsze walczą z ostrym cieniem mgły.

Hieronim Sieniawski 

Niezarejestrowany

Chciałoby się powiedzieć, że I Raper RP to zaiste człowiek renesansu i mnogich talentów 

Mam przy tym nadzieję, że Vernończycy zwyciężą w tej nierównej walce z ostrym cieniem mgły.

Liczba postów: 413
    Liczba wątków: 24

Skąd on w ogóle wytrzasnął ten motyw przewodni swojego rapowania? Bo ktoś już coś przebąkiwał, że to z pewnej żydowskiej książki...

Hieronim Sieniawski 

Niezarejestrowany

W mojej opinii to głęboko zakorzeniony wątek autobiograficzny - jako że Pan Duda pochodzi z Krakowa, to nierzadko (szczególnie w zimie, kiedy stężenie pyłów doskwiera) przychodziło mu zmagać się z ostrym, i to dosłownie, cieniem mgły 

Vernonowie lubią piłkę nożną. Na dzisiejszym meczu w Ruvio di Puglia obecny był właściciel Bari oraz rodowity Vernończyk ks. prał. Janusz Adam Zabieraj SJ. Kibicował, krzyczał głośno i raczył się narodowym trunkiem Vernonów, czyli piwem.

W Ruvio di Puglia czeka każdego wiele atrakcji. Jedną z nich jest obserwowanie łosia w zagrodzie na obrzeżach miasta.

Dziś przed południem ksiądz biskup Janusz Adam Zabieraj SJ dowiedział się, że na terenie Bolonii założony został zbór protestancki, zwany Kościołem Radości Bożej. Biskup Zabieraj jest ekumenistą i postanowił bliżej się mu przyjrzeć. Poprosił współpracownika, aby ten wziął udział w ich nabożeństwie. Oto, jaki materiał otrzymał.

Liczba postów: 2919
    Liczba wątków: 344

Ta charakteryzacja na wiadomy kolor liturgiczny to z racji Zaduszek i Requiem?

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.