Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
(02.11.2020, 20:45:49)Mikołaj Dreder napisał(a): Dopóki nie zostanie ogarnięty system gospodarczy, ziemie będą służył jak dotychczas - do narracyjnej i fabularnej zabawy, a tak jest sama w sobie nieograniczona. Można iść śladem Eminencji Aurelia i stworzyć tam jakąś narracyjną gminę innowierców, można tam wybudować pałac wedle własnej wizji, można zorganizować jakiś ciekawy event i zaprosić ludzi z całego Pollinu. Generalnie, ziemie lenne w Rotrii są kształtowane według "widzimisię" ich właściciela - ważne, aby w miarę możliwość trzymać się ram czasowych, które funkcjonują w Państwie Kościelnym - ale to też nie jest sztywna reguła. Generalnie, polecam dobrze się bawić. Każdy z Was ma na pewno jakąś ciekawą koncepcję na swoje ziemie. Wink

Rozumiem. Dziękuję. Czyli obecnie żadna gospodarczą bulla obecnie nie obowiązuje, jak rozumiem?

(02.11.2020, 20:45:59)Ametyst I Dziecię napisał(a):
(02.11.2020, 20:40:53)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Jako żywo, diuka Wasza Ekscelencja otrzymała. Smile

Już przyszedł pan i zabrał.

Rzeczywiście.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

Ja prowadzę lenno wyłącznie narracyjnie i sprawia mi to dużo frajdy.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Michał Franciszek Lisewicz
Odpowiedz

(02.11.2020, 20:50:21)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a):
(02.11.2020, 20:45:49)Mikołaj Dreder napisał(a): Dopóki nie zostanie ogarnięty system gospodarczy, ziemie będą służył jak dotychczas - do narracyjnej i fabularnej zabawy, a tak jest sama w sobie nieograniczona. Można iść śladem Eminencji Aurelia i stworzyć tam jakąś narracyjną gminę innowierców, można tam wybudować pałac wedle własnej wizji, można zorganizować jakiś ciekawy event i zaprosić ludzi z całego Pollinu. Generalnie, ziemie lenne w Rotrii są kształtowane według "widzimisię" ich właściciela - ważne, aby w miarę możliwość trzymać się ram czasowych, które funkcjonują w Państwie Kościelnym - ale to też nie jest sztywna reguła. Generalnie, polecam dobrze się bawić. Każdy z Was ma na pewno jakąś ciekawą koncepcję na swoje ziemie. Wink

Rozumiem. Dziękuję. Czyli obecnie żadna gospodarczą bulla obecnie nie obowiązuje, jak rozumiem?

(02.11.2020, 20:45:59)Ametyst I Dziecię napisał(a):
(02.11.2020, 20:40:53)Michał Franciszek Lisewicz napisał(a): Jako żywo, diuka Wasza Ekscelencja otrzymała. Smile

Już przyszedł pan i zabrał.

Rzeczywiście.

Mamy bullę Jana I mówiąca o gospodarce, ale sam system jest obecnie martwy i nieużywany.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Michał Franciszek Lisewicz
Odpowiedz

To chciałem wiedzieć.
Professore net. Dottore di Ricerca e Dottore Honoris Causa
Ametisto Cardinale Faradobus di Milano
Il Grande e Magnifico Re di Hirschbergia e Weerland
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Ja byłby za uruchomieniem go.
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

(02.11.2020, 22:19:27)Taddeo Piccolomini napisał(a): Ja byłby za uruchomieniem go.

Trwa reforma systemu gospodarczego podczas Soboru. Póki co mam za zadanie opracować system podatkowy, ale brak czasu średnio mi pozwala na to - musimy się uzbroić w cierpliwość do momentu, w którym przedstawię swoje propozycje.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

(02.11.2020, 22:41:08)Mikołaj Dreder napisał(a):
(02.11.2020, 22:19:27)Taddeo Piccolomini napisał(a): Ja byłby za uruchomieniem go.

Trwa reforma systemu gospodarczego podczas Soboru. Póki co mam za zadanie opracować system podatkowy, ale brak czasu średnio mi pozwala na to - musimy się uzbroić w cierpliwość do momentu, w którym przedstawię swoje propozycje.

Podateczki są tam dość proste i przyjemne w obliczaniu.
[Obrazek: 101005704499830101.png]
Odpowiedz

Z dniem dzisiejszym Rotria wchodzi w nową erę. Tak czuję.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
Odpowiedz

Trochę mieszkańców teraz przybyło. Smile
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
Odpowiedz

(02.11.2020, 22:57:09)Janusz Zabieraj napisał(a): Z dniem dzisiejszym Rotria wchodzi w nową erę. Tak czuję.

Aktywność sięga dziś zenitu. Oby choć jej część udało się utrzymać. Sam pobiłem dziś chyba rekord liczby postów, tak mi podpowiada intuicja.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR

Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.

[Obrazek: aurelio-kardyna-gotowy-herb.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
8 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.